Αυτοί είναι οι δολοφονηθέντες στην Λούτσα – Ενημέρωση από τα τουρκικά ΜΜΕ και καμία επίσημη από την ΕΛ.ΑΣ

Ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενδέχεται να φωτογράφισε τα θύματα

Must Read

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την μαφιόζικη εκτέλεση έξι ατόμων στην Λούτσα, καθώς οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να φωτογράφισε τα θύματα λίγη ώρα πριν από το μακελειό.

Η φωτογραφία που τους καταγράφει σε πλήρη ανάπτυξη δεν είναι selfie, δεν την έχει τραβήξει δηλαδή κάποιος από τους έξι εικονιζομένους, αλλά ένα έβδομο πρόσωπο το οποίο μολονότι βρέθηκε εκεί δεν ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με το MEGA, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μπροστά στο AirBnΒ που έμεναν στη Λούτσα και πιθανότατα λίγη ώρα πριν από το μακελειό καθώς τα ρούχα που φορούν είναι αυτά τα οποία φορούσαν και κατά την στιγμή της εκτέλεσής τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εξετάζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ είναι αν ο Τούρκος που συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία έπειτα έστειλε στην αντίπαλη συμμορία, βάζοντας πρακτικά σε αντίστροφη μέτρηση το σχέδιο εξόντωσής τους.

Oι πληροφορίες για τις εξελίξεις έρχονται από… Τουρκία

Μέσω Τουρκίας ενημερώνεται η ελληνική κοινή γνώμη για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Για μια κρίσιμη υπόθεση, όπως αυτή στην Λούτσα, η ενημέρωση για το τι πραγματικά συνέβη με την δολοφονία προήλθε από τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Ελληνική Αστυνομία δεν εξέδωσε καμία επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη των ερευνών και αρκέστηκε με μεγάλη καθυστέρηση σε ένα non paper.

Όταν στην Ελλάδα υπήρχε δημοσιογραφική «άγνοια» για το θέμα, τα τουρκικά media έγραφαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα των Τούρκων. Σε ένα θέμα τόσο κρίσιμο η ενημέρωση αφέθηκε στα «χέρια» των ΜΜΕ της γείτονος.

Άνθρωποι με εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ διερωτώνται πώς είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην υπάρχει ούτε ένα επίσημο δελτίο Τύπου. Όσο για τις πηγές που θα έπρεπε να ενημερώνουν τους αρμόδιους συντάκτες παρέχουν με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες, με τους περισσότερους να μην σηκώνουν το τηλέφωνο για τις στοιχειώδεις πληροφορίες!

Ενδεικτικό της κατάστασης με την πληροφόρηση για το πρωτοφανές (σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων) έγκλημα στα αστυνομικά χρονικά είναι και το γεγονός ότι αρχικά διέρρευσε ότι τα θύματα είναι αλβανικής καταγωγής. Ακόμη όταν τα πλαστά έγγραφα που είχαν πάνω τους δεν ήταν αλβανικά αλλά γαλλικά. Δεν έχει καταστεί προσώρας σαφές πώς έγινε η «σύγχυση» περί Αλβανών.

 

Η άτυπη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην ταυτοποίηση των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στην Λούτσα προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Europol, την Interpol αλλά και έπειτα από επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στην Λούτσα – Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετο των 6 θυμάτων

Μέλη της «συμμορίας του θανάτου»

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 6 νεκρών δημοσιεύτηκαν στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με το CNN Turk, οι Τούρκοι που εκτελέστηκαν ήταν μέλη της «Συμμορίας του Θανάτου», αρχηγός της οποίας ήταν ο αρχιμαφιόζος Μπάρις Μπογιούν, ο οποίος συνελήφθη από την Ιντερπόλ στην Ιταλία.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ο οποίος φέρεται να διέφυγε πριν από μερικούς μήνες από καταδίωξη της Αστυνομίας και ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του περιβόητου μαφιόζου. Νεκροί είναι, επίσης, οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα: Ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν

Σε επιχείρηση που διεξήχθη κατά της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν, τον περασμένο Απρίλιο, συνελήφθησαν 131 άτομα, κατασχέθηκαν πολλά όπλα, πιστόλια και ναρκωτικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This