Ιατροδικαστής για θάνατο 20χρονης: «Πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ο ιατρικός φάκελος»

Must Read

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στον ιατρικό φάκελο της 20χρονης φοιτήτριας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων στο οποίο νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα, τόνισε ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, ανέφερε πως πρέπει «να καταλάβουμε αν υπήρχε κάποια ιατρογενής παρέμβαση».

Σχετικά με την διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής είπε:

«Από τη νεκροτομή θέλαμε πρώτα να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση εισόδου στο νοσοκομείο για να δούμε αν υπάρχει κάποια υπαιτιότητα αυτής της διάγνωσης με τον θάνατο της».

Η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα, με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, ήταν παρούσα στη νεκροτομή και σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε.

«Συνεπώς, θεωρούμε ότι όντως υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση και ουσιαστικά ο θάνατος επήλθε από μία αισθηματικότερη εξέλιξή της στο σώμα της 20χρονης, οπότε και προκλήθηκε επιπλοκές, όπως είναι το σηπτικό σοκ», πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να μελετηθεί με προσοχή από τις δικαστικές Αρχές και τους επιστήμονες ο φάκελος νοσηλείας για να φανεί για ποιον λόγο μία οξεία αμυγδαλίτιδα έφτασε σε αυτό το σημείο.

«Έχει σημασία να δούμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν: τη χρονική στιγμή, ποιες ήταν αυτές», τόνισε και πρόσθεσε: «θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η εκτίμηση του φακέλου για να δούμε αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση».

Ο ιατροδικαστής κατέληξε λέγοντας: «Εμείς έχουμε μια εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Πρέπει να καταλάβουμε αν υπήρχε κάποια ιατρογενής παρέμβαση, κάποιο σφάλμα των γιατρών που νοσήλευαν την κοπέλα και εάν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την εξέλιξη. Ακόμα δεν έχουμε στα χέρια μας τον φάκελο, τον περιμέναμε χθες. Θεωρώ από βδομάδα θα τον έχουμε στα χέρια μας».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

«Με ξεγέλασαν, μου έλεγαν ότι δεν κινδυνεύει»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας

Ξαφνικός θάνατος 20χρονης: «Η λοίμωξη ξέφυγε και άρχισε να κάνει μια ολοσωματική κατάρρευση»

Θρίλερ στην υπόθεση της νεκρής φοιτήτριας: Εισαγγελική παρέμβαση για την 20χρονη – Γιατί πέθανε ξαφνικά μέσα στο νοσοκομείο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This