Ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Elias» – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Must Read

Η κακοκαιρία «Elias» έχει ήδη αρχίσει να «δείχνει τα δόντια της» στην Ελλάδα, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως οι ισχυρές μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, «έντονη είναι η καιρική δραστηριότητα (ισχυρές μπόρες και καταιγίδες) στις ορεινότερες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες» και παραθέτει βίντεο με την «πιθανότερη πορεία των πιο έντονων φαινομένων (πορφυρότερα χρώματα) μέχρι και αργά τη νύχτα σήμερα, σύμφωνα με τη μέθοδο MOS (μια τεχνική πρόγνωσης του που βασίζεται στον προσδιορισμό στατιστικής σχέσης μέτρησης και μεταβλητών πρόγνωσης λαμβάνοντας τον μέσο όρο διάφορων αριθμητικών προγνωστικών μοντέλων καιρού)».

  • Δείτε το βίντεο:

Μαρουσάκης: Θυελλώδεις άνεμοι, πτώση θερμοκρασίας ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Από την πλευρά του, o μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε τους κατοίκους των πληγέντων από τον «Daniel» περιοχών πως στη Θεσσαλία αναμένονται να πέσουν πολλοί τόνοι νερού κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Elias», με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι στα ανατολικά, δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της περιοχής αναμένεται να πέσουν περίπου 300-500 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και θα αρχίσουν να υποχωρούν τα φαινόμενα.

Όπως αναφέρει, σήμερα Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σταδιακά θα επεκτείνονται προς τα κεντρικά, δυτικά και νότια με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία. Παράλληλα, δυνατοί άνεμοι θα σημειωθούν ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι και θα ενισχυθούν, προσεγγίζοντας τα 7 μποφόρ, πιθανόν ακόμη και τα 8 μποφόρ, με την θερμοκρασία να προσεγγίζει αργά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά το απόγευμα αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Πιο έντονα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This