Κακοκαιρία «Elias»: Ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης

Ήπειρος, Θεσσαλία και Αχαΐα έχουν ήδη «δοκιμάσει» τη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων

Must Read

Η Καρδίτσα είναι από τις πρώτες περιοχές της Θεσσαλίας που βίωσε το χτύπημα της κακοκαιρίας «Elias», καθώς από νωρίς το απόγευμα στο επίκεντρό της βρέθηκαν ορεινές και ημιορεινές κοινότητες της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο karditsalive.net ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν αρχικά στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση διάρκειας 10-15 λεπτών, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την έκταση του δήμου.

Με το ξεκίνημα της κακοκαιρίας, εξάλλου, σημειώθηκαν και τα πρώτα προβλήματα, κυρίως κατολισθήσεις και καταπτώσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου, με το σημαντικότερο πλήγμα να καταγράφεται στη διαδρομή Πετρωτό – Καλή Κώμη.

πηγή φωτο: karditsalive.net

Αναφορές για έντονες βροχοπτώσεις υπάρχουν από τις ορεινές και ημιορεινές κοινότητες και των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, φαινόμενα που, πλέον, επεκτείνονται στα πεδινά, όπου απόψε το βράδυ και αύριο Τρίτη αναμένεται ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων.

Σημειώνεται ότι μέσα σε περίπου μια ώρα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεζούλας κατέγραψε 25 χιλιοστά βροχής.

Χαλάζι σε Γιάννενα, Καλάβρυτα και Ξυλόκαστρο

Ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση στο Πωγώνι Ηπείρου, στο Χιονάτο Καστοριάς, στα Μαζέικα Αχαΐας και στα Γιάννενα, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Elias» από την Ήπειρο και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες της ανατολικής Αιγιάλειας, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους καρπούς πεσμένους στο έδαφος. Εκτεταμένες ζημιές, εξάλλου, προκάλεσε και η μεγάλη χαλαζόπτωση στην Κλειτορία Καλαβρύτων, όπως και εκείνη στο Ξυλόκαστρο.

https://youtu.be/iElYpUINd74

Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αχαΐα, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, με την Hellenic Train να ανακοινώνει πως δύο δρομολόγια θα γίνουν με λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται απόψε στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This