Πρόεδρος ΠΦΣ για εμβόλιο κατά της γρίπης: «Το συμβατικό εμβόλιο είναι δωρεάν για όλους»

«Ωστόσο, οι άνω των 65 είναι περίπου 2.000.000 και τα εμβόλια που θα παραληφθούν είναι 300.000»

Must Read

Ένα αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το εμβόλιο για την εποχική γρίπη, αφού θα διαχωρίζεται σε ενισχυμένο και συμβατικό. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και τους τρόπους που γίνεται.

«Δεν μπορείς να κάνεις το ενισχυμένο εμβόλιο χωρίς συνταγογράφηση», ξεκαθάρισε αρχικά  ο πρόεδρος και εξήγησε ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ειρήνης Αγαπηδάκη από τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη συνταγογράφηση του ενισχυμένου εμβολίου.

«Το συμβατικό εμβόλιο είναι διαθέσιμο και δωρεάν για όλους. Όμως, το ενισχυμένο, που κρίνεται απαραίτητο να γίνει σε άτομα άνω των 65 και κυρίως άνω των 75 ή νεότερους με υποκείμενα προβλήματα υγείας, θα γίνεται με ιατρική συνταγή», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Ωστόσο, επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι ότι, «οι άνω των 65 είναι περίπου 2.000.000 και τα εμβόλια που θα παραληφθούν είναι 300.000».

Ο Απόστολος Βαλτάς κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχω ενημέρωση για το τι θα γίνει από 1η Νοεμβρίου που θα έρθει ο κόσμος να κάνει ουρές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This