Νεαρός στο Βόλο νοσηλεύεται με λεπτοσπείρωση

Πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα

Must Read

Ακόμη ένα κρούσμα λεπτοσπείρωσης εμφανίστηκε στον Βόλο μετά την επέλαση δύο κακοκαιριών.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της περιοχής νοσηλεύεται ένας νεαρός ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο μετά τις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο νεαρός αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα αφού είχε πάει στην Αγριά να βοηθήσει στο καθάρισμα του σπιτιού των γονιών ενός φίλου του.

Μάλιστα, είπε ότι είχε πάρει μέτρα προστασίας καθώς φορούσε γαλότσες, γάντια αλλά και μάσκα.  Την επόμενη ημέρα ανέβασε πυρετό, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, η επώαση διαρκεί τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του είπε:

«Δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση πως συνέβη αυτό, γιατί μετά από το καθάρισμα του σπιτιού η μόνη επαφή που είχε, ήταν, όπως όλοι μας, με το νερό της βρύσης. Μαζί με τον πυρετό είχε και πονοκέφαλο και συμπτώματα σαν από κρύωμα. Τη δεύτερη μέρα του πέρασε ο πυρετός και εμφανίστηκε μετά από 3-4 μέρες, όπως περιγράφεται και μετά πήγαμε σε ιδιώτη γιατρό που δεν εντόπισε κάτι και έτσι πήγαμε στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις που του έκαναν, δεν έδειξαν κάτι. Του έδωσαν αντιβίωση για τρεις ημέρες και μας είπαν ότι αν πάλι ανεβάζει πυρετό, να ξαναπάμε. Το Σάββατο τελείωσε η αντιβίωση, την Κυριακή του έκαναν εισαγωγή. Την Δευτέρα του πήραν αίμα και το έστειλαν για εξέταση και οι γιατροί μας διαβεβαιώνουν ότι πάει καλά», ανέφερε ο κ. Μάγγος.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη, η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα.  Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Πριν λίγες μέρες ένας 57χρονος στην Θεσσαλία έφυγε από τη ζωή από λεπτοσπείρωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This