Θ. Βασιλακόπουλος: «Οι κοριοί δεν μεταδίδουν νοσήματα. Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

«Ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον πανδημία, είναι ενδημία, ζει μαζί μας»

Must Read

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς η εμφάνιση περιστατικών κοριών, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το ζήτημα, αλλά και για το τι προκαλούν οι κοριοί.

«Εκτός από την σπάνια περίπτωση να έχει κάποιος αλλεργία στον κοριό, ο κοριός είναι αισθητικό πρόβλημα, τοπικά δερματολογικό, δεν μεταδίδει νοσήματα. Δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε μία νόσο αν μας τσιμπήσουν κοριοί, είναι μόνο μία ταλαιπωρία αισθητική. Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «ταξιδέψουν» οι κοριοί από τη Γαλλία, δεν είναι πρόβλημα για τη δημόσια υγεία ο κοριός, είναι ένα τοπικό φαινόμενο στο δέρμα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μετά τον κορωνοϊό ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί σε θέματα υγείας και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ώστε να αυξήσουμε την πρόληψη σε κάποια θέματα, δεν πρέπει όμως να πανικοβαλλόμαστε».

«Θερίζουν» οι λοιμώξεις στην Θεσσαλία

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αρρώστιες που βρίσκονται σε έξαρση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. «Υπάρχουν κάποια κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ιώσεις του αναπνευστικού που είναι αντιμετωπίσιμες καθώς και κάποια κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ωστόσο πολύ μικρότερο πρόβλημα από όσο θα μπορούσε να είναι. Υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών που οριοθέτησαν το πρόβλημα, έκαναν πολύ καλή επιδημιολογική επιτήρηση. Δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα από εδώ και πέρα», επεσήμανε ο καθηγητής.

«Ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον πανδημία, είναι ενδημία, ζει μαζί μας»

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την έξαρση του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. «Αυτή την εβδομάδα δυστυχώς με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ χάσαμε 53 συμπολίτες μας. Ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον πανδημία, είναι ενδημία, ζει μαζί μας, δεν είναι το πρόβλημα που ήταν, και πρέπει να ζούμε με αυτόν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει και όταν υπάρχουν συμπτώματα και όταν κάποιος από το περιβάλλον μας έχει υπάρξει γνωστό κρούσμα πρέπει να κάνουμε self test», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Αν δεν είμαστε σε ευπαθή ομάδα, οφείλουμε να τροποποιήσουμε την συμπεριφορά μας, να φορέσουμε μάσκα. Αν είμαστε ευπαθής ομάδα να επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα ιατρό μας για να μας χορηγήσει αντιικά φάρμακα τα οποία είναι δωρεάν και μειώνουν την πιθανότητα να πάμε στο νοσοκομείο. Έρχεται και το νέο εμβόλιο του κορωνοϊού, που είναι σχεδιασμένο από την αρχή, πιάνει τα στελέχη που έχουμε έως τώρα. Οι δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν την τεχνολογία για να φτιάχνουμε αυτό το εμβόλιο του κορωνοϊού το mRNA πήραν Νόμπελ, ήταν τόσο σημαντική η ανακάλυψή του».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «κάποια παθογόνα που βρίσκονταν σε συγκεκριμένες περιοχές, και λόγω του ότι αλλάζει το κλίμα και μπορούν να ευδοκιμήσουν και σε άλλες περιοχές, να έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία. Τώρα υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της μεγάλης κινητικότητας πληθυσμών, κάποια πανδημία θα ξαναέρθει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This