Στην Θεσσαλονίκη και άλλοι Έλληνες από το Ισραήλ – «Σκότωναν κόσμο χωρίς έλεος»

Η συγκλονιστική μαρτυρία μια νεαρής που γλίτωσε με την οικογένειά της.

Must Read

Με ανακούφιση ανάσαναν οι Έλληνες που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από το Τελ Αβίβ το οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην δίνη του πολέμου με την Παλαιστίνη.

Ωστόσο, ο τρόμος ήταν ακόμα ζωγραφισμένος στο πρόσωπό τους και η καρδιά τους χτυπούσε δυνατά καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν εύκολα τον τρόμο και τον εφιάλτη που βίωσαν.

Δείτε φωτογραφία από την άφιξη των Ελλήνων:

Ανάμεσα σε όσους επέστρεψαν ήταν η νεαρή Ρόνι, μαζί με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της. Η κοπέλα λίγες ώρες πριν βρισκόταν κλειδωμένη σε καταφύγιο στο σπίτι της αλλά ευτυχώς κατάφερε να φύγει από την χώρα.

«Γλιτώσαμε» ψιθύρισε δακρυσμένη και έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας της η οποία την περίμενε με αγωνία στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας στο thesstoday.gr, περιέγραψε όσα βίωσε:

«Όταν οι Χαμάς μπήκε στο Ισραήλ δεν περίμενε κανείς αυτό που θα ακολουθήσει. Είναι τρομακτικό αυτό που ζήσαμε. Είδαμε τα σπίτια μας να καταστρέφονται. Κινδύνεψαν οι ζωές μας. Τα παιδιά μας. Όλοι οι φίλοι του άντρα μου είναι στο στρατό. Δεν ξέρουμε πότε και αν θα γυρίσουν.

Είδαμε χιλιάδες νεκρούς, άτομα να τα απαγάγουν, να τα σέρνουν στον δρόμο και αυτά μετά να καταλήγουν. Σκότωσαν κόσμο χωρίς κανένα έλεος. Ήταν μικρά παιδιά, μητέρες με τα μωρά τους και ηλικιωμένοι. Οι πόλεις Κιμπούτς και Άσκελον έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί. Είναι ασύλληπτα αυτά που είδαν τα μάτια μας».

Η άφιξη των Ελλήνων:

Όπως είπε, όταν ήχησαν οι σειρήνες όλη η οικογένεια έσπευσε στο καταφύγιο που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, κάποια στιγμή τα αποθέματα τελείωσαν. Η κοπέλα αναφέρει πως οι πολίτες στο Ισραήλ δεν έχουν σωστή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν, μόνο κάθε πέντε με έξι ώρες δημοσιεύεται ένας απολογισμός από τους νεκρούς.

«Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω αλλά δεν ξέρουμε το πότε ακριβώς. Αυτό που προέχει είναι να ζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας», τονίζει η Ρόνι.

Νωρίτερα, σήμερα τα ξημερώματα έφτασαν ακόμα 81 Έλληνες από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκονταν στο Ισραήλ για προσκύνημα.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα επέστρεφαν κανονικά χθες Κυριακή, ωστόσο λόγω του πολέμου υπήρξε καθυστέρηση.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει δεχτεί και ξένους πολίτες που έφυγαν για ασφάλεια καθώς και άλλους που θα συνεχίσουν το ταξίδι σε άλλους προορισμούς.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Σε εξέλιξη βομβαρδισμοί στο Ισραήλ: Εικόνες που συγκλονίζουν!

Τα ντοκουμέντα του Τρόμου: Ερντογάν και Φιντάν πίσω από τη Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This