Σε εξέλιξη βομβαρδισμοί στο Ισραήλ: Εικόνες που συγκλονίζουν!

Τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες στη Δ. Γαλιλαία ενώ το Ιράν αρνείται την εμπλοκή του

Must Read

Ακούστε το άρθρο

48 ώρες κόλασης με 1.100 νεκρούς στο Ισραήλ. Δίχως τέλος η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται και το δράμα των αιχμαλώτων να συνεχίζεται.

Βίντεο σοκ!

 

Τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες στη Δ. Γαλιλαία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, χτες το απόγευμα της Κυριακής, ότι 4 από τους στρατιώτες του τραυματίστηκαν από πυρά συναδέλφων τους στην περιοχή της Δυτικής Γαλιλαίας (βόρεια), κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Η επίσημη ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή δήλωσε, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του στρατού, ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν νωρίτερα την Κυριακή κοντά στον οικισμό Moshav της Shatula στη Δυτική Γαλιλαία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο». Πρόσθεσε ότι η δύναμη «εντόπισε ένα άγνωστο όχημα που έφτασε γρήγορα και προσπάθησε να περάσει το στρατιωτικό σημείο ελέγχου εκεί. Ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού, τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά και ο οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη». Το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε, μέσω drone, μια σκηνή που είχε στήσει η Χεζμπολάχ στην κατεχόμενη περιοχή Shebaa Farms στο νότιο Λίβανο, ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αιματοχυσία δίχως τέλος 

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και τη Γάζα, μετά από μια μαζική συντονισμένη επίθεση από μαχητές της Χαμάς που ξεκίνησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 7/10, και τα σκληρά ισραηλινά αντίποινα που ακολούθησαν. Στο παιχνίδ έχει μπει και η Χεζμπολάχ η οποία έχει δηλώνει την στήριξή της στην Χαμάς. Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα οι Ισραηλινοί, αλλά δυσκολεύονται να απομακρύνουν από το έδαφός τους τους άνδρες της Χαμάς. Υπάρχουν τουλάχιστον επτά περιοχές όπου ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να μάχεται με Παλαιστίνιους μαχητές. Το Ισραήλ λέει ότι εξασφάλισε τον έλεγχο του αστυνομικού τμήματος Sderot, αλλά αρκετά σημεία κατά μήκος του τείχους με τη Γάζα παραμένουν ανοικτά μετά την επίθεση της Χαμάς. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περισσότερα κτίρια κατοικιών στη Γάζα. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο στα αγροκτήματα Shebaa με το Ισραήλ να απαντά. Ένας διοικητής και ένας ταγματάρχης μεταξύ 26 Ισραηλινών στρατιωτών επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.

 

Στους 413 οι νεκροί στη Γάζα

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο από το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 413 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στην Γάζα, μεταξύ των οποίων 78 παιδιά, και περισσότεροι από 2.300 τραυματίστηκαν. Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ανέφερε ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι στον πολιορκημένο θύλακα έχουν πλέον εκτοπιστεί λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών.

 

Επέστρεψαν στην Αθήνα 81 Έλληνες από το Ισραήλ

Σήμερα τα ξημερώματα κατέφτασαν οι πρώτοι 81 Έλληνες έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Ισραήλ. Στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν, δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ από το Σάββατο όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς.

 

WSJ: «Το Ιράν βοήθησε την Χαμάς να σχεδιάσει την επίθεση στο Ισραήλ»

Δημοσίευμα – «βόμβα» της WSJ αναφέρει πως η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου είχε προγραμματιστεί εβδομάδες νωρίτερα με τη βοήθεια Ιρανών αξιωματούχων ασφαλείας. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, Ιρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας βοήθησαν στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης του Σαββάτου της Χαμάς στο Ισραήλ και έδωσαν το πράσινο φως για την επίθεση σε συνάντηση στη Βηρυτό την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με ανώτερα μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη το δημοσίευμα της WSJ, η Χαμάς σχεδίασε αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες εισβολές με τη βοήθεια αξιωματικών του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Το επίσημο πράσινο φως για την επίθεση φέρεται να δόθηκε σε συνάντηση τη Δευτέρα στη Βηρυτό. Τέσσερις ακόμη στρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων μελών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

 

Ισραηλινό αγόρι τραυματίστηκε σε επίθεση με ρουκέτα στην Ασκελόν

Ένα οκτάχρονο αγόρι από το Ισραήλ τραυματίστηκε όταν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξαν ένα κτίριο κατοικιών στη νότια πόλη Ασκελόν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα ντοκουμέντα του Τρόμου: Ερντογάν και Φιντάν πίσω από τη Χαμάς

Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στη χώρα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το Ισραήλ: «Έχω να κλείσω μάτι τρεις ημέρες, επικοινωνώ με τα παιδιά μου» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This