Πλάκωσαν στο ξύλο γυναίκα γιατρό στο Παίδων Αγία Σοφία – Μπουνιές και κλωτσιές

Ελεύθερος ο δράστης προτού προλάβει να τον καταγγείλει η γιατρός!

Must Read

Σοκ προκαλεί η νέα επίθεση σε βάρος γιατρού, την ώρα που καταγράφεται αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος των εργαζομένων στην υγεία, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παραμένουν απροστάτευτοι.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων στο Παίδων «Αγία Σοφία», όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, όταν μια γυναίκα γιατρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συνοδός εξοργίστηκε από την αναμονή στα Επείγοντα και «αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, την ώρα που στο νοσοκομείο επικρατούσαν αδιανόητες εικόνες, οι υπόλοιποι συνοδοί παρακολουθούσαν αμέτοχοι και τρομαγμένοι τον ξυλοδαρμό της γιατρού. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι «το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, παρέμεινε κι αυτό κρυμμένο χωρίς  να συμμετέχει στο γεγονός επικαλούμενο την έλλειψη διακαιοδοσίας του», σύμφωνα με την καταγγελία.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και ο δράστης προσήχθη στο ΑΤ Αμπελοκήπων και η γιατρός έδωσε τα στοιχεία της, ενημερώνοντας ότι μόλις τελειώσει η εφημερίδα της θα μεταβεί στο ΑΤ για να καταγγείλει το περιστατικό.

Tον άφησαν ελεύθερο πριν προλάβει να μεταβεί στο ΑΤ η γιατρός!

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους «τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο  τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση. Επιπρόσθετα αρνήθηκαν να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη για να κατατεθεί μήνυση εναντίον του».

Προφανώς η γιατρός δεν γινόταν να αφήσει το πόστο της και τους ασθενείς προκειμένου να μεταβεί στο ΑΤ.

«Την ίδια ημέρα η συνάδελφος επέστρεψε στο χώρο εργασίας με σκοπό να ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για το συμβάν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τη συναντήσει. Μονάχα οι τομεάρχες του νοσηλευτικού προσωπικού κατέγραψαν το περιστατικό, τη ρώτησαν λεπτομέρειες για το συμβάν, το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, τον ακριβή διάλογο ο οποίος πιθανόν εξόργισε τον ασθενή κι αναζήτησαν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν το γεγονός» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι κάνουν λόγο για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στο τμήμα Επειγόντων, από την αρχή του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι αναγκαία η νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Παράλληλα καταγγέλλουν την  αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, την ανεπαρκής φύλαξη του νοσοκομείου Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και τον ανεπαρκή κρατικό μηχανισμό που αφήνει  ελεύθερους τους  δράστες.

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων « η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν:

• τη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αρνείται να αναλάβει ευθύνες και να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
• την αστυνομία που ήταν ουσιαστικά απούσα
• τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος ενώ είναι ενήμερος για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε Δημόσιες Δομές Υγείας δε λαμβάνει μέτρα αποσόβησης αυτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This