Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά – Συγγενείς και φίλοι του νεαρού έξω από τα δικαστήρια

Υποστηρίζουν ότι ο 18χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού

Must Read

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε νωρίτερα σήμερα ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε 18χρονο Ρομά το βράδυ του Σαββάτου στην Βοιωτία μετά από καταδίωξη με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του νεαρού. Όπως υποστηρίζουν, ο 41χρονος ήταν αυτός που τον σκότωσε και τον όπλο του δεν εκπυρσοκρότησε απλά, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας. 

Δείτε βίντεο:

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το αιματηρό περιστατικό χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις επισημαίνοντας μόνο ότι ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό «του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται». 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών και ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών. Αντιθέτως ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Στη συνέχεια ομάδα ΟΠΚΕ, που περιπολούσε στην περιοχή, εντόπισε το ύποπτο όχημα και παρά το νέο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο συνέχισε την ξέφρενη πορεία του. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει ο οδηγός κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Μόλις οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα για να προβούν σε έλεγχο ο οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού».

Δείτε επίσης: Άγρια καταδίωξη στη Βοιωτία: Ένας νεκρός από όπλο αστυνομικού

«Επιχείρησε να μου αρπάξει το όπλο» υποστηρίζει ο αστυνομικός – Εν ψυχρώ δολοφονία καταγγέλλουν οι συγγενείς του 17χρονου Ρομά

«Είναι όλα ψέματα» – Διαψεύδει ο αδερφός του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This