Απορίες για τον «Δράκο» των Εξαρχείων: Γιατί δεν φυλακίστηκε, αλλά προφυλακίστηκε; – Η διπλή ψυχιατρική εξέταση δεν τον έκρινε επικίνδυνο;

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος; - «Βόμβες» από τον Σταύρο Μπαλάσκα για τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο κυνηγώντας γυναίκες για να τις βιάσει

Must Read

Την ώρα που ο 23χρονος «δράκος» των Εξαρχείων βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη δράση του και το πώς σκορπούσε τον τρόμο σε τουλάχιστον έξι γυναίκες, μεταξύ αυτών και μία ανήλικη, σε Εξάρχεια και Γλυφάδα, προσπαθώντας να τις βιάσει. Ωστόσο, τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση αυτή, δεν λείπουν.

Όπως είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο Σύρος, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού (70χρονης Ουκρανής σε πλαζ του Αλίμου) και τον Αύγουστο του 2023 έμεινε ελεύθερος από τις φυλακές Γρεβενών, δεν εξέτιε κάποια ποινή, αλλά είχε προφυλακιστεί.

«Δεν εξέτισε καμία ποινή, αλλά έμεινε προφυλακισμένος στα όρια του δεκαοκτάμηνου», ανέφερε συγκεκριμένα. Συνεπώς, μόλις παρήλθε το διάστημα που ορίζει ο νόμος, αφέθηκε ελεύθερος!

Κατά την «Καθημερινή», συμπληρώθηκε το 12μηνο της προφυλάκισης δίχως να δικαστεί και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τον κ.Μπαλάσκα μάλιστα, ο 23χρονος αλλοδαπός είχε εξεταστεί από δύο ειδικούς γιατρούς (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) μέσα στις φυλακές, με τη μεγάλη απορία να είναι η εξής, όπως την εξέφρασε και ο ίδιος «Αφού εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς μέσα στις φυλακές, γιατί αφέθηκε ελεύθερος;»

.

Τι ακριβώς έκριναν οι «ειδικοί» γιατροί που τον εξέτασαν; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή… Δεν ήταν δηλαδή ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων;

Μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις, καθώς ο «δράκος» βγήκε τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο (με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής) άρχισε να επιτίθεται ξανά σε γυναίκες!

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία να συλληφθεί «και μεγάλη πρεμούρα, γιατί δεν ήθελαν να βρεθεί με τέλεση βιασμού. Δεν έχει δηλωθεί βιασμός ακόμα, όλα ήταν απόπειρες μέχρι τώρα».

.

Οι έξι επιθέσεις

Η πρώτη χρονικά επίθεση που έκανε ο 23χρονος ήταν το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου στην παραλιακή λεωφόρο στη Γλυφάδα και το βίντεο-ντοκουμέντο από την προσπάθειά του να διαφύγει, ήταν αυτό που βοήθησε τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν και να εντείνουν την αναζήτησή τους.

Ήταν μια απόπειρα βιασμού μιας 18χρονης, μπροστά στην οποία αρχικά ο δράστης άρχισε να αυνανίζεται και στη συνέχεια της επιτέθηκε κλείνοντάς της το στόμα. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τον έσπρωξε, με τον αλλοδαπό να φεύγει, καθώς είχε σπεύσει στο σημείο και φιλικό πρόσωπο της 18χρονης το οποίο το είχε καλέσει για βοήθεια.

.

Η δεύτερη επίθεση έγινε τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου, με στόχο μια 26χρονη, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου. Μόλις πάρκαρε η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι την ακολουθούσε κάποιος και του έβαλε τις φωνές, τρομάζοντας τον ανώμαλο.

Μία ημέρα μετά, στις 16 Νοεμβρίου, σειρά είχε η 52χρονη γιατρός στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη όπου βρισκόταν το ιατρείο της. Μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και ξεκίνησε να τη θωπεύει. Το ασανσέρ ανεβοκατέβαινε στους ορόφους λόγω της μάχης που έδινε η γυναίκα για να γλιτώσει και πατούσε τα κουμπιά και ευτυχώς για εκείνη όταν έφτασε στο ισόγειο, εμφανίστηκε ένας συνάδελφός της γιατρός που ήθελε να μπει, προκαλώντας τον πανικό στον 23χρονο, ο οποίος έφυγε τρέχοντας.

«Ήταν Πέμπτη, 16 του μηνός, είναι η ώρα που μπαίνω στο απογευματινό ιατρείο και όπως μπαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας και πάω προς το ασανσέρ για να ανέβω πάνω ακούω φωνές μέσα στο ασανσέρ, ακαθόριστες, δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Πίστεψα πως ήταν ανόητη απασχόληση του ασανσέρ στο οποίο ανεβοκατεβαίνουν πάρα πολλοί επαγγελματίες και είναι ανάγκη να είναι ανοιχτό. Τράβηξα με δύναμη την πόρτα, λέω ‘ανοίξτε να πάμε στη δουλειά μας’. Με το που ανοίγω την πόρτα, στη μισή, βγήκε ένας τύπος τρεχάτος που δεν μπόρεσα ούτε καν να τον δω, τον είδα πολύ λίγο και πήγε προς την πόρτα της εξόδου. Τον ακολούθησα για 2-3 βήματα και μετά άκουσα τις φωνές της γιατρού μέσα που έλεγε ‘βοήθεια’ και είπα μήπως έχει χτυπήσει, μαχαιρώσει και γυρίζω πίσω να δω τι έγινε μέσα στο θάλαμο. Γιατί από έξω στην πολυκατοικία ήταν πάρα πολύ κόσμος και σώματα Ασφαλείας λόγω ότι ήταν παραμονή της 17 Νοέμβρη. Επιστρέφοντας μέσα είδα τη γιατρό κάτωχρη η οποία πραγματικά έτρεμε η κακομοίρα και μου λέει ‘πήγε να με βιάσει, πήγε να με βιάσει’. Της λέω ‘ηρέμησε, όλα έχουν τελειώσει’ ευτυχώς ήταν η κατάλληλη στιγμή που πήγα να μπω εγώ μέσα και του κόπηκαν οι διαθέσεις και σηκώθηκε και έφυγε και της λέω ‘ηρέμησε πάμε να δουλέψουμε’. Πήγε να τη βιάσει μου είπε και άρχισαν να τραβιούνται, να τον απωθεί. Είχε πιάσει την τσάντα αγκαλιά για να μην τη ληστέψει. Που να φανταστεί και αυτή ότι τέτοια ώρα, μέσα στο μεσημέρι μέσα στον κόσμο θα πήγαινε αυτός να ζητάει τέτοια πράγματα», περιέγραψε στο protothema.gr ο γιατρός που έσωσε την 52χρονη συνάδελφό του.

Στις 18 Νοεμβρίου, μέρα μεσημέρι στην οδό Βαλτετσίου, ο «δράκος» έκανε την τέταρτη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος μιας ανήλικης. Θώπευσε 13χρονη και μόνο επειδή έβαλε τις φωνές το παιδί κατάφερε να ξεφύγει από τον αδίστακτο και διεστραμμένο 23χρονο.

Πέμπτη επίθεση στις 20 Νοεμβρίου το πρωί, στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά. Έριξε στο έδαφος 29χρονη, τη θώπευσε και προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά ευτυχώς εργαζόμενος σε κατάστημα της περιοχής άκουσε τις φωνές της μαζί με άλλους στη γειτονιά, κάτι που ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Την ίδια ημέρα (20/11) και μόλις λίγα λεπτά αργότερα, ο Σύρος πήγε στην οδό Πηγής και προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά μια 27χρονη. Η κοπέλα προέβαλε σθεναρή αντίσταση και κατάφερε να τον διώξει.

.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This