Απολογείται αύριο, Παρασκευή, ο 23χρονος «Δράκος» των Εξαρχείων. Πότε ήρθε στην Ελλάδα

Στον 23χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

Must Read

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου Σύρου, που συνελήφθη, μετά από καταγγελίες έξι γυναικών για απόπειρες βιασμών. Μάλιστα, αύριο, Παρασκευή 24/11, ο δράστης θα απολογηθεί αντιμετωπίζοντας ένα βαρύ κατηγορητήριο.

Η προφυλάκιση του επονομαζόμενου και «δράκου» των Εξαρχείων είναι σχεδόν σίγουρη βάση του κατηγορητηρίου αλλά και γιατί έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν τον περασμένο Αύγουστο είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν σε βιασμό τετελεσμένο και απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, απλή σωματική βλάβη και απειλή. Ο 23χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν οδηγήθηκε στη φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα, είχε συλληφθεί και στις 17 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Μοναστηρακίου μετά από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να σπάει τζαμαρίες και να ξηλώνει φρεάτια υπονόμων. Ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια.

 

Η ζωή του σεσημασμένου 

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2000 στη Συρία, και ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 15 ετών ζητώντας άσυλο. Φιλοξενήθηκε ως πρόσφυγας, αλλά από το 2021 και μετά κανείς δεν γνωρίζει που είναι καθώς τα χαρτιά του έχουν λήξει. Με λίγα λόγια ένας άντρας κυκλοφορεί στην Ελλάδα παράνομα χωρίς κανείς να μπορεί να τον εντοπίσει. Αυτό είναι το πρώτο λάθος. Στις 10 Αυγούστου 2022 οι αστυνομικοί θα του περάσουν χειροπέδες καθώς αποπειράται να βιάσει μία γυναίκα στην πλαζ Αλίμου και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Η μανία του είναι τόσο μεγάλη που τη ρίχνει αρχικά στο έδαφος. Η γυναίκα προσπαθεί να ξεφύγει αλλά εκείνος την ακινητοποιεί και επιχειρεί να τη βιάσει. Εκείνη καλεί σε βοήθεια και τη σώζουν οι περαστικοί που έχουν καλέσει στο μεταξύ την αστυνομία. Απολογείται στη συνέχεια στην 25η τακτική ανακρίτρια που τον στέλνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενο. Μάλιστα, στο ένταλμα προσωρινής κράτησης αναφέρεται: «Κατηγορείσαι ως υπαίτιος στον Άλιμο στις 10.08.2022 τέλεσες έγκλημα που τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας. Συγκεκριμένα τέλεσες το κακούργημα του βιασμού ήτοι με σωματική βία να εξαναγκάσεις άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης. Η εκτέλεση της πράξης δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική σου βούληση αλλά εξαιτίας εξωτερικών εμποδίων». Ο 23χρονος δύο μέρες μετά θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή .

Στις 10 Φεβρουαρίου 2023 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών θα χαρακτηριστεί επικίνδυνος. Ζητείται η κράτησή του μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024. Τον Ιούλιο του 2023 όμως η Εισαγγελία Εφετών κρίνει ότι πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι: Να μένει σε δομή στη Μαλακάσα καθώς δεν είχε μόνιμη κατοικία και να εμφανίζεται κάθε 1η ,10η και 20η ημέρα κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής του δηλαδή του Ωρωπού. Έτσι στις 10 Αυγούστου 2023 ο υπόδικος αποφυλακίζεται μέχρι και τη δίκη του το 2024. 

 

Διαβάστε ακόμα:

«Δράκος των Εξαρχείων»: Όταν βγω θα τα ξανακάνω – Ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This