Ένταση στη δίκη του Δημήτρη Γραικού: Ο γιος του όρμησε στον κατηγορούμενο!

«Αφήστε με να τον κανονίσω!» φώναξε - Σήμερα κατέθεσε η οικογένεια του 50χρονου θύματος

Must Read

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνέχεια στην δίκη δευτέρου βαθμού για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί δύομιση χρόνια μετά κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα για την οποία κάθεται στο εδώλιο  του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης ο 50χρονος ιδιοκτήτης της μονάδας και κρεατέμπορας.

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα της αποδεικτικής διαδικασίας που συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ο γιος του θύματος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του κατηγορούμενου, με την παρέμβαση των αστυνομικών να αποτρέπουν τα χειρότερα.

Δείτε παλιότερες δηλώσεις της γυναίκας του θύματος:

 

«Θα σε κανονίσω. Αφήστε με λίγο μαζί του» φώναξε πριν απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Νωρίτερα, ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε ότι το έγκλημα έγινε για χρηματικές οφειλές του κατηγορούμενου προς τον πατέρα του.

«Υπήρχε μια οφειλή 60.000 ευρώ. Ο πατέρας μου τον επέλεξε γιατί είχε κάποια χρέη και αυτός έδινε και “μαύρα” λεφτά. Φημολογείται ότι του έδωσε έναν φάκελο με μετρητά αλλά ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που του όφειλε» είπε και πρόσθεσε: «Τον σκότωσε γιατί δεν ήθελε να του δώσει τα υπόλοιπα λεφτά. Ο πατέρας μου θα τα διεκδικούσε τα χρήματα όπως και να έχει».

χήρα Γραικού
Ο Δημήτρης Γραικός με την σύζυγό του

Η κόρη του Δημήτρη Γραικού κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τηλεφωνούσε στον αδελφό της και έβγαινε σε εκπομπές στην τηλεόραση.

«Ήμουν πολύ κοντά με τον πατέρα μου. Από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ημέρα, ήμουν σίγουρη και έλεγα ότι το έχει κάνει ο κατηγορούμενος. Το έλεγα στη μητέρα μου και στις καταθέσεις μου. Δύο ημέρες νωρίτερα του είχα ακούσει να μαλώνουν στο τηλέφωνο», είπε, μεταξύ άλλων, η κόρη του θύματος.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της χήρας του 59χρονου κτηνοτρόφου η οποία απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικές διαφορές.

«Ο σύζυγός μου μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι θα πάρει αυτά τα χρήματα που του χρωστούσε ο κατηγορούμενος. Ήταν οι κόποι μιας ζωής» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Πίστευε ότι διέπραξε το τέλειο έγκλημα» κατέθεσε η ίδια, σε άλλο σημείο, αναφερόμενη στον 50χρονο καταδικασμένο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μελών της οικογενείας του θύματος.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Δείτε επίσης:

«Αυτός ξεκίνησε τον καυγά, ζητώ συγνώμη από την οικογένειά του» είπε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού

«Για ποιο λόγο τον σκότωσε;» – Συγκλόνισε στο δικαστήριο η χήρα του Δημήτρη Γραικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This