Χωρίς Δικαιοσύνη και δημόσια τάξη

Και ένα νομοσχέδιο που γράφτηκε στο… πόδι και το οποίο πάλι ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες

Must Read

Η πρωθυπουργική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως μια περίοδος κατά την οποία επικράτησαν η ανομία, η ατιμωρησία και η γενικευμένη αίσθηση ότι οι πολίτες είναι απροστάτευτοι όσον αφορά και τη «μικρή» και τη «βαριά» εγκληματικότητα.

Όταν, όμως, πήρε δημοσιότητα το εξοργιστικό περιστατικό με τον Σύρο βιαστή των Εξαρχείων, τον οποίο η Δικαιοσύνη επέμενε να αφήνει ελεύθερο για να διαπράττει τα ίδια, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα – και το έκανε με μισή καρδιά και αποσπασματικά, όπως αποδεικνύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε μόλις προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, που είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επί καθεστώτος Κώστα Σημίτη, μιλώντας για την… αυστηροποίηση των ποινών μίλησε σε εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση για τα κακουργήματα που τώρα τιμωρούνται με ανώτερη ποινή 15 χρόνια: «Αυτό γίνεται 20 χρόνια. Αυτό, αυτομάτως, μεγαλώνει και τον χρόνο που υποχρεωτικά θα παραμείνει στη φυλακή».

Γιώργος Φλωρίδης

Το συμπέρασμα είναι πως τα ισόβια στην Ελλάδα δεν είναι ισόβια. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου Φλωρίδη, «Σε κάθε περίπτωση όμως ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα είκοσι (20) έτη και αν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει είκοσι πέντε (25) έτη».

Δηλαδή, μπορεί κάποιος να δολοφονήσει δεκάδες άτομα, να καταστρέψει χιλιάδες ζωές κάνοντας, για παράδειγμα, εμπόριο ναρκωτικών, να καταδικασθεί πολλάκις ισόβια και το πολύ σε 25 χρόνια θα… πείσει τη Δικαιοσύνη ότι μπορεί να «επανενταχθεί» στην ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε επί τέσσερα χρόνια το έγκλημα να αλωνίζει. Επί τόσο καιρό ζωές χάθηκαν, οικογένειες καταστράφηκαν και η πατρίδα υπέστη ανεπανόρθωτες ζημίες – όπως εκείνες που προκάλεσαν οι εμπρησμοί δασών.

Εκ των υστέρων και με στόχευση κυρίως στο επικοινωνιακό και όχι το ουσιαστικό μέρος, κατατίθεται με τυμπανοκρουσίες ένα νομοσχέδιο με πολλές ατέλειες, που δείχνει να γράφτηκε στο… πόδι και το οποίο πάλι ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This