Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Ιεραρχία θα συγκαλέσει ξανά -και σύντομα- ο Αρχιεπίσκοπος για να εκλέξει όσους Επισκόπους απέμειναν - Τα 6 πρόσωπα τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν

Must Read

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα και βάλε Αρχιερέων που ανέδειξε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πληροφορούμαι πως πολύ σύντομα, μόλις τον Φεβρουάριο, θα συγκαλέσει ξανά Ιεραρχία για να εκλέξει και όσους απέμειναν! Ο αριθμός των προσώπων που θα αναβαθμιστούν στον βαθμό του επισκόπου είναι έξι. Δύο τρεις θα γίνουν, λένε, σε Ιερά Σύνοδο και Αρχιεπισκοπή.

Βοηθούς Επισκόπους έχουν ζητήσει επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και στη θρησκευτική υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ για τον προϊστάμενο κληρικό. Όποιος προλάβει τη μίτρα είδε, με λίγα λόγια.

Το δέκα το καλό

Η ζωή μπορεί να σου δώσει τον τίτλο του βοηθού Επισκόπου, μπορεί και να σου δώσει και μία Μητρόπολη «από τις καλές». Μία τέτοια, καλή Μητρόπολη είναι και η Μαντινείας και Κυνουρίας.

Μήνες τώρα ψιθυρίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει στο συρτάρι του την παραίτηση του επιστήθιου φίλου του, Μητροπολίτη Αλεξάνδρου. Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η διαποίμανσή της είναι δύσκολη.

Τρεις υποψήφιοι ακούγονται πως τον Φεβρουάριο ίσως διαδεχτούν τον νυν Μητροπολίτη Μαντινείας. Τώρα, ποιος απ’ όλους θα γίνει, η απόφαση είναι αποκλειστικά στο χέρι του Αρχιεπισκόπου. Με τα «παιδιά» του (βλ. Θεσσαλονίκης) και τις υποχρεώσεις (βλ. σε Χαλκίδος) τελείωσε. Ήρθε η ώρα να αποφασίσει να κρίνει αποκλειστικά μόνος.

Όπως ο διάολος το λιβάνι

Με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσαν τα… επικοινωνιακά τζιμάνια του Φαναρίου να κανονίσουν συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η συνάντηση, αν θυμάστε, έγινε στο πόδι, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου. Τίποτε ουσιαστικό δεν ειπώθηκε και ήταν μόνο για τις φωτογραφίες.

Να θυμίσω πως ο Στέφανος Κασσελάκης στις σταθερές θέσεις του υποστηρίζει πως επιβάλλεται άμεσα να γίνει ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πιο πονηρά σκεπτόμενος, περίμενε να δει πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο Κασσελάκη και μετά να κανονίσει μία επίσημη συνάντηση.

Τώρα, βέβαια, που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή μέσα στον μήνα προς ψήφιση τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έχω την εντύπωση πως ο κ. Ιερώνυμος θα αποφύγει τη συνάντηση όπως ο… διάολος το λιβάνι.

Τι να του πει ο ένας και τι να του απαντήσει ο άλλος; Δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι στο συγκεκριμένο θέμα. Την ευκαιρία να τοποθετηθεί η Ιεραρχία επίσημα για το θέμα την είχαν τον Οκτώβριο. Αναλώθηκαν όμως στο να κάνουν εκλογές, πού χρόνος για να συζητήσουν τέτοια θέματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This