Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για 43χρονη στην Σαλαμίνα: «Χάθηκε χρόνος, δεν ενημερωθήκαμε άμεσα για την κακοποίηση»

Τι είπε για το panic button - Πώς εντόπισε η Αστυνομία τον καθ' ομολογία δολοφόνο

Must Read

Η δολοφονία της 43χρονης από την Σαλαμίνα θα μπορούσε να αποτραπεί αν είχαν γίνει οι σωστές κινήσεις και δεν είχε χαθεί χρόνος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει μόνο μία καταγγελία για τον 71χρονο το μεσημέρι του Σαββάτου για την βία που υπέστη το βράδυ της Παρασκευής.

Σχετικά με την καταγγελία της γυναίκας η κ. Δημογλίδου είπε:

«Δεν ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Το χρονικό διάστημα που είχαμε για να συλληφθεί ο δράστης ήταν έως και το βράδυ του Σαββάτου που έληγε η αυτόφωρη σύλληψη, η οποία μπορούσε να ακολουθηθεί».

Και πρόσθεσε:

«Ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε καθώς γνώριζε ότι η γυναίκα θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, γι αυτό και της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο μετά την κακοποιητική συμπεριφορά».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ στην περίπτωση της γυναίκας χάθηκε χρόνος γιατί κακοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε βίντεο:

Μ

 

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 71χρονο «επανειλημμένα μετά την καταγγελία της γυναίκας, όχι μόνο στην οικία όπου διέμενε, αλλά και σε μέρη που μας γνωστοποίησε το θύμα ότι σύχναζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και προφανώς κρυβόταν για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη».

Σχετικά με την σύλληψή του είπε πως:

«Όταν υπάρχει κακούργημα δίνεται η άδεια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστεί το σήμα του. Δεν είναι εύκολο να δοθεί η άδεια ώστε να μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο αν δεν έχει τελεστεί κάποιο κακούργημα.

Αυτό που έβλεπαν λοιπόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το βράδυ της Τρίτης είναι ότι κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου. Ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε από αναζητήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας σε ένα σημείο χωρίς να γνωρίζουμε ότι βρίσκεται εκεί».

Καταλήγοντας η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως:

«Όταν φτάνει ένα θύμα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ενημερώνεται αρχικά για το panic button, όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα της γυναίκας αλλά και τη ζωή της. Η γυναίκα ενημερώθηκε σχετικά και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πείσουν να λάβει την εφαρμογή και να αποχωρήσει από την οικία της. Φυσικά και γνωστοποιείται στο θύμα ότι υπάρχουν δομές, συγκεκριμένες δομές όπου μπορεί να φιλοξενηθεί χωρίς να τη βρει δράστης. Δεν μπορούμε όμως να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να μεταβεί σε άλλο χώρο από εκεί που επιθυμεί».

Στην γυναίκα έγινε ενημέρωση για τις δομές και πως παρέχεται και συνδρομή, παρ’ όλο που δεν προβλέπεται, αν επιθυμούσε να συνοδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία σε μία δομή ή ακόμη και να φιλοξενηθεί στο τμήμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This