Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου κατηγορουμένου – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 31χρονο αστυνομικό

Oι κινήσεις των γιατρών στο Κρατικό Νίκαιας μετά τον ακρωτηριασμό

Must Read

Ένα ακόμη στοιχείο προστίθεται στην δικογραφία του 18χρονου κατηγορουμένου για το δολοφονικό χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη. Στα χέρια του συλληφθέντος εντοπίστηκε ποσότητα πυρἰτιδας, γεγονός που ενισχύει το κατηγορητήριο εις βάρος του και «δένει» την υπόθεση.

Επιπλέον, δείγμα για τυχόν εύρεση πυρίτιδας ελήφθη και από τον 16χρονο αδελφό του κατηγορουμένου. Ο έφηβος έπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις κατά την σημερινή κατάθεσή του στην ΓΑΔΑ.

Μάχη για την ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Σε σταθερή αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση παραμένει το βράδυ της Τετάρτης νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός. Μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, οι γιατροί αναμένουν την αντίδραση του οργανισμού του και σχεδιάζουν τον σταδιακό περιορισμό των κατασταλτικών που του χορηγούν, ούτως ώστε να επανέλθουν οι εγκεφαλικές και σωματικές λειτουργίες.

 

 

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού. Μακάρι να ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός του ποδιού, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά. Δίνει κρίσιμη μάχη για την ζωή του, αλλά είναι γενναίος και πολεμάει, και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

 

«Θα τον βιάσουμε και θα τον σκοτώσουμε αν μιλήσει!» – Απειλές στον 18χρονο και την οικογένειά του για να κρατήσει το στόμα του κλειστό!

Απειλές ότι θα βιάσουν και θα σκοτώσουν τον 18χρονο δέχεται η οικογένεια του νεαρού που συνελήφθη και κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Το απειλητικό μήνυμα που έφτασε στο κινητό της μητέρας του 18χρονου, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τους οργανωμένους χούλιγκαν που προκάλεσαν νέο μακελειό, έχει ως στόχο να μείνουν τα στόματα κλειστά.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα που παρουσίασε η εκπομπή Tlive. Δηλαδή απειλούν ευθέως την οικογένεια ότι θα σκοτώσουν τον 18χρονο και θα το κάνουν να φαίνεται ως αυτοκτονία!

 

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος για την οπαδική βία που παραδόθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα 200 χούλιγκαν, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπ. Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο 18χρονος κατονόμασε τον καθοδηγητή της επίθεσης, κάτι που στη συνέχεια το γραφείο του φρόντισε να διαψεύσει.

Φονική επίθεση κατά του αστυνομικού: Τρίτο πρόσωπο «δίνει» ο αδελφός του 18χρονου δράστη στη νέα του κατάθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που ομολόγησε πως έριξε τη φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έδωσε σήμερα συμπληρωματική κατάθεση.  Άλλωστε, και ο ίδιος βρισκόταν στο γήπεδο, και είχε προσαχθεί μαζί με τους άλλους 423, στο Μεταγωγών. Κατά την προσαγωγή του ο αδελφός του 18χρονου είχε πει στους αστυνομικός ότι πράγματι ο αδελφός του πήρε μέρος στα επεισόδια, ενώ κατέθεσε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να του είπε ότι «έκανα μ… πρέπει να χτύπησα αστυνομικό». «Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 16χρονος για τα βίαια επεισόδια. «Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού», συμπλήρωσε ο 16χρονος.

Σε ό,τι αφορά τη φωτοβολίδα, ο 16χρονος υποστηρίζει ότι του την έδωσε ένα άγνωστο άτομο: «Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει»… 

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού με το βαθύ τραύμα στον μηρό. Ήταν μονόδρομος για τους γιατρούς ο ακρωτηριασμός για να μην επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία του.

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This