Ανάπλαση Αθήνας: Χθες υπέγραψε εργολαβία 4,9 εκατ. ευρώ και σήμερα την παίρνουν από το Δήμο!

Δείτε τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία από το εργολαβικό συμφωνητικό - Σφοδρές αντιδράσεις

Must Read

Μέχρι τελευταία στιγμή μοιράζει χρήμα ο Μπακογιάννης στην Αθήνα. Και το κάνει μέσα από την Ανάπλαση Αθήνας την οποία σήμερα η κυβέρνηση την παίρνει από τον έλεγχο του Δήμου Αθηναίων και την επιστρέφει στο κράτος!

Αποδεικνύεται ότι η Ανάπλαση Αθήνας λειτουργούσε κανονικά και υπέγραφε συμφωνητικά και εργολαβίες με κατασκευαστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η Ανάπλαση Αθήνας πάει στο κράτος με την τροπολογία που ψηφίζει η Βουλή, αλλά χθες έδωσε σχεδόν 5 εκατ. ευρώ έργο!

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιεύει το Newsbreak, η Ανάπλαση Αθήνας υπέγραψε εργολαβικό συμφωνητικό για την εκτέλεση των εργασιών της σύμβασης «Αποκατάσταση κτιρίου στέγασης ακαδημίας λυρικής τέχνης MARIA CALLAS».

Απόσπασμα του εγγράφου

Το συμβατικό τίμημα του έργου είναι 4.873.400 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε 24 μήνες.

Την σύμβαση εκ μέρους της Ανάπλασης Αθήνας υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Πολυχρόνης Ακριτίδης ο οποίος διορίσθηκε από τον Κώστα Μπακογιάννη!

Απόσπασμα του εγγράφου
Απόσπασμα του εγγράφου

Νίκος Παππάς: Δεν έχετε το Θεό σας

«Πυρά» για τις διατάξεις για την «Ανάπλαση ΑΕ» εξαπέλυσε σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέτε, είναι σαν να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ο κ. Μπακογιάννης ήταν απολύτως ακατάλληλος να διαχειριστεί αυτά τα θέματα. Και εσείς, χωρίς ταπεινά κίνητρα, κάνετε μια επιλογή η οποία είναι στην κατεύθυνση του επιτελικού κράτους, η οποία θα επιταχύνει την υλοποίηση αυτών των πολιτικών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Σας προτείνουμε λοιπόν, για να ολοκληρώσετε τον κύκλο της επιτελικότητας και να τερματίσετε την ταχύτητα υλοποίησης των έργων, τώρα που δεν είναι δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης να τον κάνετε υπουργό Αναπλάσεως. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μόλις χθες η Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ υπέγραψε σύμβαση για υλοποίηση έργου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχετε το Θεό σας».

Ευαγγελία Λιακούλη: Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως φέουδο την αυτοδιοίκηση

Αντίδραση για το θέμα είχαμε και από τη γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σε παρέμβασή της νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Ζητάμε να πάρετε πίσω την τροπολογία την οποία φέρατε μέσα στη νύχτα και αφορά την εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΕ»», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια εταιρεία με περιπέτεια, η οποία διαχειρίζεται έργα πνοής για την Αθήνα, από τον Βοτανικό μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και το παλαιό γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα στη νύχτα, έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, βγάζοντας από το Διοικητικό Συμβούλιο τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή αυτοδιοικητικών στη νέα εταιρεία.

«Αυτό δεν αποτελεί μόνο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της αυτοδιοίκησης και των θεσμών για άλλη μια φορά -τα ίδια κάνατε και με τις υποκλοπές, τη συγκάλυψη, τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες Αρχές, την ΑΔΑΕ και ούτω καθεξής-, αλλά είναι και χτύπημα στο πρόσωπο του νέου δημάρχου Αθηναίων, του Χάρη Δούκα, προσωπικά».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Έχω επανειλημμένα τονίσει, με την ιδιότητά μου ως τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επί δεκαετίες αιρετή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την αυτοδιοίκηση και ό,τι αυτή πρεσβεύει».

Η βουλευτής προσέθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα «φέουδο» που δικαιωματικά τής ανήκει, «κόβοντας και ράβοντας» διατάξεις στη Βουλή κατά το δοκούν, «εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς ή κρύβοντας τα πεπραγμένα «ημετέρων» αυτοδιοικητικών Αρχών, όπως συγκεκριμένα η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη».

Και κατέληξε λέγοντας: «Αυτή τη φορά, πάλι “νύχτα”, με ντροπιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιλέγει το πώς θα εξελιχθεί η ανάπλαση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μέσω της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε., χωρίς τη συμμετοχή της νέας -“ανεπιθύμητης” για την ίδια- δημοτικής Αρχής, αφού πλέον την εξαιρεί, με κραυγαλέο και πρωτοφανή τρόπο από το Δ.Σ. της εταιρείας. Κατ’ ουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει για τους δημότες Αθηναίων χωρίς αυτούς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Χάρη Δούκα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This