Η ομηρία του Γκιάτη συνεχίζεται! Άκαρπες παραμένουν οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές

Must Read

Μαρτυρική είναι κάθε στιγμή που περνάει για την οικογένεια του ναυτικού Δημήτρη Γκιάτη, καθώς πέρασαν ήδη ένας μήνας από τις 4 Νοεμβρίου, όταν απήγαγαν τον Ελληνα μηχανικό και άλλα τρία μέλη του πληρώματος οι πειρατές που έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο «Elka Aristotle» ανοιχτά του Τόγκο.

«Ξέρουμε μόνο ότι είναι ζωντανός. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μυστικά και έξω. Ξένοι διαπραγματευτές προσπαθούν να βρουν λύση», λέει ο Θεόδωρος Γκιάτης, πατέρας του 20χρονου ναυτικού από το Μεσολόγγι, o oποίος δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την τύχη του γιου του και τις συνθήκες της αιχμαλωσίας του.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουμε. Νομίζω ότι είμαστε σε όνειρο. Έχουμε κλείσει τα στόματα και μας έχουν βάλει να μην μπορούμε… τίποτα. Καθόλου. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα. Μήπως έρθει… μήπως…», συγκλονίζει ο πατέρας του ναυτικού περιγράφοντας στον ΑΝΤ1 την καθημερινότητα του ίδιου, της μητέρας και του αδελφού του ναυτικού.

Οι ειδικοί διαπραγματευτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση του Δημήτρη έχουν στο βιογραφικό τους αρκετές απελευθερώσεις ναυτικών και διαβεβαιώνουν την οικογένεια του δόκιμου μηχανικού ότι όλα θα πάνε καλά.

Καθησυχαστικοί οι διαπραγματευτές

Η επαφή με τους πειρατές έγινε έπειτα από οκτώ μέρες απόλυτης σιωπής από μέρους τους και, στη συνέχεια, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για το ύψος των απαιτήσεών τους σε άγνωστο για την οικογένεια τόπο. Την υπόθεση παρακολουθούν στενά και με αγωνία τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Διαβάστε επίσης: Πατέρας ναυτικού που κρατείται όμηρος: «Ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει οι πειρατές»

Το δραματικό ταξίδι του Δημήτρη Γκιάτη ήταν το δεύτερό του. Σύμφωνα με τον πατέρα του, βρέθηκε στη θάλασσα για να έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση: «Κανείς δεν του είπε “γίνε ναυτικός”, απλά η οικονομική κρίση στη χώρα και το γεγονός πως και ο μεγάλος του αδελφός ήθελε να γίνει ναυτικός, ήταν οι αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτό το επάγγελμα».

Οι πειρατές αποκαλούνται «Μαύροι Δαίμονες» και είναι ο φόβος και ο τρόμος των ναυτικών που πλέουν στον κόλπο της Γουινέας. Αμέτρητες επιθέσεις και απαγωγές και απαιτήσεις για χιλιάδες δολάρια ως λύτρα είναι η συνηθισμένη πρακτική τους και πάντα ειδικοί διαπραγματευτές αναλαμβάνουν με άκρα μυστικότητα τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This