Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» – Καθυστερούν οι διαγνώσεις των καρκινοπαθών!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν υποστελέχωση και ζητούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Must Read

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας για τα προβλήματα υποστελέχωσης που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του «Άγιος Σάββας» ο μαγνητικός τομογράφος υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαγνώσεις. Καθυστερήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους καρκινοπαθείς. Παράλληλα, ζητούν να στελεχωθεί άμεσα το τμήμα με μόνιμο προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας ενημερώθηκε ότι υπολειτουργεί o Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα οι δυο Διευθυντές Ιατροί απουσιάζουν (ο ένας με αναρρωτική και ο άλλος με άδεια προ-συνταξιοδότησης) και το τμήμα λειτουργεί με ένα ειδικευόμενο Ιατρό. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα ραντεβού μεν των μαγνητικών αλλά να καθυστερούν οι διαγνώσεις ή να παραπέμπονται για διάγνωση με την επιστροφή ων ιατρών του τμήματος στην εργασία. Παράλληλα στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα που περιλαμβάνει και τους Αξονικούς Τομογράφους οι Διευθυντές Ιατροί είναι επίσης κοντά στη συνταξιοδότηση.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα είναι από τα πιο αναγκαία τμήματα του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας και η ανάγκη πρόσληψης Ιατρών, θα έπρεπε να γίνει με προγραμματισμό, σπουδή, επιμονή και εγρήγορση. Λόγω των εορτών ο διάλογος με τους Συντονιστές του Τμήματος, ήταν δύσκολος παρόλο που τον επιδιώξαμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διευθύντρια του Ακτινολογικού έχει αποστείλει και ενημερώσει για την επείγουσα αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων αλλά και για το επείγον της παρούσας κατάστασης. Η πρόβλεψη για προσλήψεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε, αφορά 2 γιατρούς για τον Αξονικό και τον μαστό αλλά όχι για τον Μαγνήτη!!

Το Σωματείο μας πολλές φορές έχει καταγγείλει την απαξίωση και την δυσκολία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά αυτό οδηγεί το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου να λειτουργεί στα ελάχιστα όρια ασφαλείας.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την διάλυση ούτε την ιδιωτικοποίηση!!

Γιατί δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την κάλυψη όλων των κενών?

Γιατί δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία στελέχωση των τμημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία?

Ζητάμε την άμεση κάλυψη της λειτουργίας του Μαγνήτη με πρόσληψη γιατρού.

Ζητάμε την άμεση στελέχωση του τμήματος συνολικά με μόνιμο προσωπικό!

Κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης θα μας βρει απέναντι!!

Ενημερώνουμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ για παρέμβαση και ενέργειες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This