Σέρρες: Καταγγελία ότι ο αντιπεριφερειάρχης συνδιοργάνωσε προεκλογικές εκδηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα

Νέος σάλος προκλήθηκε

Must Read

Οσμή σκανδάλου και πάλι! Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», απευθυνόμενη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, κ. Σπυρόπουλο. Η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση για τις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Π.Ε. Σερρών και κύρια ομιλήτρια είχε την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα.

Η μία εκδήλωση αφορούσε παρουσίαση του βιβλίου «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;» της Βίκυς Φλέσσα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, στις 22/4/24 και η άλλη την εκδήλωση με τίτλο “Γλώσσα ρει” στην Δημόσια βιβλιοθήκη, την οποία συντόνισε η κ. Φλέσσα και συμμετείχε εξ αποστάσεως ο καθηγητής γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτης, στις 24/4/24.

Η παράταξη ζητά να ενημερωθεί, με δεδομένη την υποψηφιότητα της κας Φλέσσα στις επικείμενες ευρωεκλογές, για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Π.Ε. Σερρών να συνδιοργανώσει και να θέσει υπό την αιγίδα της αυτές τις δύο εκδηλώσεις, για τους λόγους που δεν προσκλήθηκαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Σερρών, για το ποσό που συνεισέφερε η Π.Ε. Σερρών ως οικονομική υποστήριξη, για τυχόν δράσεις άλλων υποψηφίων ευρωβουλευτών που έχει ήδη ή που προτίθεται να στηρίξει η Π.Ε. Σερρών και για το αν αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σε γνώση του Περιφερειάρχη, κ. Τζιτζικώστα.

Ο επικεφαλής της παράταξης, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε:

«Η αδιαφάνεια και η πλήρης απουσία των αρχών της ισοτιμίας, της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας κυριαρχούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που υποστηρίζονται οικονομικά από τη διοίκηση της Περιφέρειας υλοποιούνται χωρίς ανοικτές προκηρύξεις που θα εξασφάλιζαν τη διαφάνεια, χωρίς συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής και χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που θα διασφάλιζαν την αμεροληψία στην χρηματοδότηση των εκδηλώσεων.

Οι συγκεκριμένες προεκλογικού τύπου εκδηλώσεις, με δημόσιο χρήμα, που συνδιοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Σερρών για την προβολή της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Βίκυς Φλέσσα είναι μια ακραία απόδειξη αυτής της παθογένειας.

Η παράταξή μας διεκδικεί επιμόνως και συστηματικά να θεσμοθετηθούν διαδικασίες διαφάνειας, αμεροληψίας και αξιοκρατίας για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ:

Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ. Σπυρόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Εκδηλώσεις αντιπεριφέρειας Σερρών με υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;» της Βίκυς Φλέσσα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, το Βιβλιοπωλείο Μαρνέρη και οι Εκδόσεις Αρμός σε συνδιοργάνωση και υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Στην εκδήλωση μαθητές του Γυμνασίου ανάγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος καλωσορίζοντας την καταξιωμένη δημοσιογράφο και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση παρουσίασης, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω δίπλα μου την πάρα πολύ καλή φίλη Βίκυ Φλέσσα που δεν είναι η πρώτη φορά που έχει έρθει στις Σέρρες, μας έχει επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και μας έχει τιμήσει, την έχουμε χαρεί, την νοιώθουμε δική μας και είναι δική μας και είναι μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και είναι ένας άνθρωπος χρήσιμος. Η διαδρομή της μεγάλη και είμαι χαρούμενος που είναι εδώ, θα πρέπει να μας δώσει μια υπόσχεση πως η πρώτη επίσκεψη μετά την εκλογή της ως ευρωβουλευτής θα είναι στις Σέρρες» και ανέφερε πόσο τον ενθουσίασε, συγκίνησε και τον προβλημάτισε η ανάγνωση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα.

Επίσης, την Τετάρτη 24 Απριλίου, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος και σε συνδιοργάνωση με τα «Μαθήματα Κλασικής Παιδείας» και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών παρουσίασε εκδήλωση με τίτλο “Γλώσσα ρει” στην Δημόσια βιβλιοθήκη, με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα και συμμετείχε εξ αποστάσεως ο καθηγητής γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

Η κυρία Φλέσσα διέμεινε συνολικά 3 ημέρες στις Σέρρες.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

1. Με δεδομένες τις επερχόμενες ευρωεκλογές και την υποψηφιότητα σε αυτές της κας Φλέσσα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με ποια κριτήρια επέλεξε η Π.Ε. Σερρών να συνδιοργανώσει και να θέσει υπό την αιγίδα της τις δύο εκδηλώσεις;

2. Γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Σερρών στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις;

3. Ποια ήταν η οικονομική υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών σε αυτές τις εκδηλώσεις προβολής μιας υποψήφιας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές;

4. Εάν η Π.Ε. Σερρών θεωρεί θεμιτή την υποστήριξη δράσεων υποψηφίων ευρωβουλευτών κατά την προεκλογική περίοδο, ποιες δράσεις άλλων υποψηφίων ευρωβουλευτών έχει στηρίξει ή προτίθεται να στηρίξει;

5. Η υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών σε αυτές τις δύο εκδηλώσεις της υποψήφιας με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές κας Φλέσσα, ήταν σε γνώση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This