Ένας νόμος «ξεμπρόστιασε» την Ιερά Σύνοδο

Η επίσημη Εκκλησία είναι εκείνη που εξετέθη περισσότερο με τη στάση της για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών - Φάνηκε άτολμη να μιλήσει ουσιαστικά και επέλεξε απλώς να κουνήσει το δάχτυλο

Must Read

Πολύς ο θόρυβος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μεγάλος σαματάς και για το «κατηγορώ» της Ιεράς Συνόδου. Αναρωτιέμαι ποιος εξετέθη περισσότερο από τη στάση της επίσημης Εκκλησίας. Ο Κ. Μητσοτάκης; Ο Στ. Κασσελάκης; Η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ;

Πιθανά, περισσότερο απ’ όλους στα μάτια του κόσμου, ξεμπροστιάζεται η ίδια η Ιερά Σύνοδος. Για την αφωνία και την ατολμία της.

Κρύφτηκε πίσω από μερικές σελίδες που έγραψε ο εμβριθής νομικός της Ιεράς Συνόδου. Κι αυτό ήταν όλο. Νομίζει πως «ξεμπέρδεψε» με την υπόθεση. Βγήκαν ομοθυμαδόν και οι Μητροπολίτες -ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις- και κούνησαν το δάχτυλο σε όλους τους αμαρτωλούς. Τους έριξαν στον Καιάδα τους αμαρτωλούς. Και έκαναν το καθήκον τους.

Την αμαρτία μάς την εξήγησαν καλά οι αγαπητοί της Ιεράς Συνόδου. Τον πνευματικό λόγο που θα θεραπεύσει την ψυχή των αμαρτωλών δεν ακούσαμε.

Όπως πορεύονται οι Αρχιερείς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν ο Χριστός ερχόταν τώρα, πάλι θα τον σταύρωναν. Γιατί συνομιλούσε με τους αμαρτωλούς και την πόρνη. Δεν συγχρωτίστηκε με νομικούς και θεολόγους.

Ουσιαστική αφωνία

Τι μας είπε, λοιπόν, η Ιερά Σύνοδος πνευματικά; Τίποτα. Οπως μας τα είπαν, δεν έχει κανείς δικαίωμα να αμαρτήσει και να πιστέψει στον Θεό. Αυτός που θέλει να έρθει, ένας ομόφυλος που θέλει να έρθει στην Εκκλησία, να ακούσει, να μάθει, δεν πρέπει, μας λένε, να τον δεχτεί η Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας, εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, πού είναι κρυμμένος; Δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη. Να εξηγήσει, να ερμηνεύσει το νομικό σημείωμα που διένειμαν στους ναούς. Αν δεν εξηγήσει ο εκπρόσωπος της Συνόδου, ποιος θα το κάνει; Η Εκκλησία απάντησε για ένα θέμα που αφορά τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων με ένα επιστημονικό κείμενο ενός, μη κληρικού, νομικού συμβούλου. Θεολογικά δεν έχει τίποτα να μας πει η Ιερά Σύνοδος;

Οι Μητροπολίτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Γάζα δεν έβγαλαν λέξη. Είναι εναντίον των αστυνομικών ταυτοτήτων, μα δεν έχουν βρει τη δική τους ταυτότητα. Εναν συμπυκνωμένο λόγο παρηγοριάς, συγχώρεσης για εμάς τους υπολοίπους, που ο καθένας κουβαλάει τις αμαρτίες του.

Μηδέν πνευματικός λόγος

«Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία» λένε όλοι οι Μητροπολίτες. Ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Πέρα από το να τους κλείνουν την πόρτα, τι ακριβώς προτείνουν στους γκέι δεν έχουμε καταλάβει. Εχουν, άραγε, αίσθηση της ευθύνης τους, όταν τα παιδιά δέχονται βία επειδή είναι γκέι; Με ποιον τρόπο αγκαλιάζει αυτούς τους ανθρώπους η Εκκλησία; Αδιαφορώντας; Ή κουνώντας τους το δάχτυλο;

Τι ακριβώς θα προτείνουν σε γονείς οι σεβαστοί Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου όταν η κόρη τους μείνει έγκυος στην εφηβεία; Θα πρέπει να την πετάξουν από το σπίτι ή θα τη «σώσουν» συγχωρώντας τη; Αγνωστες λέξεις για την Εκκλησία η μετάνοια και η συγχώρεση.

Αντίθετα, η υποκρισία περισσεύει. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This