Greek mafia: Νέα ντοκουμέντα στο φως – Η δράση, οι εκτελεστές και ο λυσσαλέος πόλεμος

Το δρομολόγιο των εκτελεστών του Σκαφτούρου

Must Read

Ξετυλίγεται σιγά σιγά από τις Αρχές το κουβάρι των δολοφονικών επιθέσεων της Greek Mafia, οι εντολές των οποίων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δίνονται μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατούνται πολλά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων για τις δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia. Βασικός εκτελεστής φέρεται να είναι ο 39χρονος ομογενής από τη Γεωργία ο οποίος φέρεται να είχει τον πρώτο λόγο στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου σε βάρος των Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη.

Η δράση της μαφίας

Στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους μέλη της μαφίας φτάνουν σε βενζινάδικο, συμφερόντων γου Γιάννη Σκαφτούρου, στον Ασπρόπυργο και με την απειλή όπλων ακινητοποιούν τον υπάλληλο του πρατηρίου καθώς και τον φύλακα του υπαίθριου χώρου στάθμευσης. Κατόπιν έβαλαν φωτιά σε βυτιοφόρα, φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα για λόγους αντεκδίκησης.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι λαθρέμποροι τσιγάρων φτάνουν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο με δύο αυτοκίνητα και ένα βαν και με την απειλή όπλων ακινητοποιούν τους εργάτες του παράνομου εργοστασίου καπνικών προϊόντων, το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία διαχειρίζονταν ο «Θείος Τζο». Στη συνέχεια καίνε το εμπόρευμα και προκαλούν ζημιές στον εξοπλισμό. Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα των Αρχών αυτά ήταν τα τελευταία χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Greek Mafia.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

Οι τρεις που συμμετείχαν στις παραπάνω εκτελέσεις είναι ένας 40χρονος ομογενής που βρίσκεται στη φυλακή της Λάρισας, ένας 39χρονος ομογενής και ένα τρίτο άτομο το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά βρέθηκε DNA του στην κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη δολοφονία του Σκαφτούρου, αλλά και στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για να παρακολουθούν τον Ρουμπέτη.

Οι κινήσεις των δραστών

Το δρομολόγιο των δραστών, πριν τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, παρουσίασε το OPEN.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία το βράδυ πριν την εκτέλεση στις 22.59 μ.μ., μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες κινείτο στην επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, με κατεύθυνση τα Σκούρτα Βοιωτίας, το χωριό που βρισκόταν το σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου. Στις 23.15 μ.μ. η μοτοσυκλέτα έφτασε στα Σκούρτα, όπου και έμεινε για περίπου δυόμισι ώρες.

Την ημέρα της δολοφονίας και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., η μοτοσυκλέτα με τους δύο αναβάτες κινήθηκε προς Μαγούλα και από τις 2.07 π.μ., στην ευρύτερη περιοχή. Στις 5.12 π.μ., η μοτοσυκλέτα επέστρεψε στα Σκούρτα Βοιωτίας και λίγες ώρες αργότερα ο Σκαφτούρος έπεφτε νεκρός. Αμέσως μετά την εκτέλεση, στις 12.08 μ.μ., η μοτοσυκλέτα κινήθηκε προς το σημείο όπου οι δράστες την εγκατέλειψαν.

Τη Δευτέρα οι απολογίες των συλληφθέντων

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου οι τρεις κατηγορούμενοι, που τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, αναμένεται να απολογηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρονται να εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου μελών της Greek Mafia, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δεν φέρεται να εμπλέκεται στις δολοφονίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This