Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» και οι Αλκυονίδες!

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Must Read

Βελτιωμένος είναι ήδη από σήμερα ο καιρός με τα χιόνια να έχουν σταματήσει να πέφτουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τον «υδράργυρο» να έχει ανέβει.

Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερες από πλευράς καιρικών συνθηκών καθώς έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες οι οποίες θα διαρκέσουν!

Δείτε βίντεο:




Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην χώρα μας έρχεται ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» το οποίο ονομάζεται από τους μετεωρολόγους «Ωμέγα Εμποδιστής» ο οποίος θα φέρει καλό καιρό για τις 10 πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου!

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Ο ΩΜΕΓΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Με το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε τμήματα της χώρας μας τα τελευταία 24ωρα να περιορίζεται προς την Κρήτη και σταδιακά να υποχωρεί, υποδεχόμαστε το νέο μήνα στη χώρα μας, ένας μήνας που όπως λέει η παροιμία μπορεί να μυρίσει και Καλοκαίρι (όχι ότι έχουμε δει και βαρυχειμωνιά μέχρι στιγμής ), μπορεί όμως και να αγριέψει φέρνοντας τον βαρύ χειμώνα.

Προς ώρας πάντως φαίνεται να οδηγούμαστε σε επιβεβαίωση του πρώτου μισού της παροιμίας μιας και αν αφήσουμε στην άκρη το σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου μέσα στο Σάββατο, οδηγούμαστε ολοταχώς προς ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Το αίτιο αυτής της εξέλιξης ένα ατμοσφαιρικό βουνό που καθώς το κοιτάμε στους χάρτες καιρού μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ, δίνοντας έναν τύπο εμποδισμού στην Μετεωρολογία γνωστός σαν ωμέγα εμποδιστής.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα απλωθεί από πάνω μας χαρίζοντάς μας για κάποιες ημέρες προστασία από τις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνονται αυτά που μόλις περιγράψαμε.

Αν τώρα θέλουμε να κλείσουμε πονηρά το μάτι για το πως θα κυλήσει ο καιρός στο πρώτο μισό του μήνα, με τη βοήθεια και τις μεθόδου πολλαπλών τρεξιμάτων (δεύτερο χάρτης), μπορούμε να πούμε με μια καλή βεβαιότητα ότι αυτό το διάστημα καλοκαιρίας θα μας συντροφεύει μέχρι και τις 8 με 9 του μήνα περίπου με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στη συνέχεια και μέχρι τις 12 με 13 περίπου του μήνα φαίνεται το ατμοσφαιρικό αυτό βουνό να εξασθενεί ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τα δυτικά και βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα μας ρίχνοντας και τη θερμοκρασία που και πάλι όμως θα είναι σε υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή τιμές.

Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα αυξάνει με την τάση όμως να μας δείχνει άστατο καιρό.
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Δείτε την ανάρτηση:

 

Δείτε επίσης:

Αίρεται η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αττική – Νέα ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This