Δικηγόρος Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση: «Ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει»

«Υπάρχουν σκέψεις ότι σκόπευε να πάρει όμηρο την Δέσποινα Καρνέση», συμπλήρωσε

Must Read

Την πεποίθηση πως δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για το μακελειό στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, εξέφρασε ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Περιμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να φανεί αν υπήρξαν τηλεφωνήματα ή συναντήσεις του Αιγύπτιου πριν από την εισβολή και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας», είπε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε: «Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον της».

Μάλιστα, ο δικηγόρος περιέγραψε χαλαρό κλίμα στην εταιρεία κατά την διάρκεια των συναντήσεων του με τα τρία θύματα του Αιγύπτιου και την Δέσποινα Καρνέση. «Ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητο του, δεν τσακώθηκε και εκείνη την στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι», υποστήριξε ενώ σχετικά με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόνισε: «Εξωτερικούς χώρους κατέγραφαν οι κάμερες, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Υπάρχουν σκέψεις ότι σκόπευε να πάρει όμηρο την Δέσποινα Καρνέση»

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Ηρειώτης υποστήριξε πως το μέγεθος της τραγωδίας θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχε προλάβει η Αστυνομία να επέμβει.

«Από ότι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία κατά την εκτίμηση μου αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας», είπε ο κ. Ηρειώτης, ενώ ανέφερε πως η Δέσποινα Καρνέση βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης:

«Κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα γραφείου για να μην την προσεγγίσει ο Αιγύπτιος ή ο δράστης ήταν εκείνος που την κλείδωσε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, μαζί με ακόμη μια γυναίκα, έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό του για την συνέχεια, που όμως δεν υλοποιήθηκαν χάρη στην άφιξη των αστυνομικών σε μόλις δύο λεπτά μετά από την κλήση στην Άμεση Δράση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωσης (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν τίθεται θέμα έξωσης«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον «φόρτιζε», αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This