Δημιουργήθηκε νησίδα στον Παγασητικό από τα μπάζα της κακοκαιρίας Daniel

Ανάγκη επιστημονικής επιτήρησης των επιπτώσεων στον Παγασητικό Κόλπο

Must Read

Ανησυχία προκαλεί η νησίδα που σχημάτισαν φερτά υλικά στον Παγασητικό Κόλπο, τα οποία προήλθαν από τις πλημμύρες μετά την κακοκαιρία Daniel στον Θεσσαλικό κάμπο. Έξι μήνες από το πέρασμα της, τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα παραμένουν με τα μπάζα και τα φερτά υλικά να είναι αυτά που προκαλούν προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμα: Θυμίζει «αρπαχτή» η αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερίας» Λάρισας φέρνει στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από τον Παγασητικό Κόλπο, όπου φαίνεται να έχει σχηματιστεί μία «νησίδα» από τα μπάζα και τα φερτά υλικά της κακοκαιρίας Daniel.

 

Το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη διαρκούς περιβαλλοντικής παρακολούθησης των αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής. Καθηγητές του Τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τις εισηγήσεις τους σημείωσαν επίσης την ανάγκη επιστημονικής επιτήρησης των επιπτώσεων στον Παγασητικό Κόλπο, καθώς λόγω της έντασης των πλημμυρικών φαινομένων ο Παγασητικός δέχτηκε απόβλητα (αγροτικά, βιομηχανικά κλπ), ενώ σε ημερήσια βάση πλέον δέχεται 700.000 κυβικά μέτρα νερού από τη λίμνη Κάρλα.




 

*Φωτό από εφημερίδα «Ελευθερία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This