Λυγγερίδης: Στην φυλακή οδηγείται ο «Κοκός», ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης – Ο ρόλος του στην επίθεση

Έχουν αφεθεί ελεύθεροι δύο και έχουν προφυλακιστεί τρεις κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη καθώς θα οδηγηθεί στην φυλακή ακόμα ένας από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκε ενώπιο ανακριτή και εισαγγελέα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 31χρονο, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Κοκός» και φέρεται να είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους δύο κατηγορούμενοι και έχουν προφυλακιστεί τρεις με την κατηγορία των ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος είναι ο πρώτος που οδηγείται στην φυλακή με την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση.

Η δράση του

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο «Κοκός» ήταν διαπιστευμένος και κυκλοφορούσε στον αγωνιστικό χώρο ενώ καθόταν και σε χώρο που επιτρέπεται μόνο με διαπιστεύσεις και είχε πρόσβαση χωρίς περιορισμούς σε όλες τις θύρες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων.

Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή του και σε άλλες  αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Επίσης, δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα. Ο ίδιος έχει αποκομίσει χρήματα από την δράση του και έχει έρθει σε ρήξη με άλλους «αρχηγούς» της εγκληματικής οργάνωσης για να μην χάσει το μερίδιο του!




Τι υποστήριξε ο 16χρονος

Νωρίτερα, ο 16χρονος, ο αδελφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία Λυγγερίδη, υποστήριξε στην ανακρίτρια ανηλίκων ότι κάποιος του έδωσε να κρατήσει μια φωτοβολίδα αλλά φοβήθηκε και την άφησε κάτω. 

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με όρους όπως και ακόμα ένας κατηγορούμενος. 

«Είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι.

Σημειωτέον ότι στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν.

Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».




Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οι 15 από τους 31 κατηγορούμενους που έχουν οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή και η διαδικασία συνεχίζεται. Αύριο, θα απολογηθούν οι άλλοι 32 κατηγορούμενοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This