Αθήνα-Κεφαλλονιά, εφιάλτης στον αέρα! Καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες και αποτυχημένες προσγειώσεις (video)

Must Read

Μία μαρτυρική πτήση είχαν οι επιβάτες της πτήσης 260 της Sky Express με προορισμό την Κεφαλονιά.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής αλλά εν τέλει έγινε τέσσερις ώρες μετά λόγω καιρικών συνθηκών και διήρκησε ως τα ξημερώματα της Δευτέρας εξαιτίας μηχανικής βλάβης του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, αφότου το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Αθήνα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημέρωσε τους επιβάτες πως θα πρέπει να προσγειωθούν και πάλι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες το βράδυ στην Αθήνα ήταν σφοδρές και δεν επέτρεψαν στον πιλότο να κατεβάσει το αεροπλάνο εις διπλούν.

Εν τέλει, μετά την τρίτη απόπειρα, η προσγείωση επετεύχθη και το αεροπλάνο.

Δείτε επίσης: Δε βάζουν μυαλό οι Έλληνες… Καπνίζουν ακόμα και μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Τεράστιο σοκ όπως ήταν αναμενόμενο έχουν υποστεί άπαντες οι επιβάτες της πτήσης, οι οποίοι περιέγραψαν καρέ καρέ τις τρομακτικές σκηνές που έζησαν στον αέρα.

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω τεχνικής βλάβης.

Στην αρχή υπήρξε μια ανησυχία, αλλά όχι πανικός. Όταν όμως το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται από τις αναταράξεις, τα πράγματα άλλαξαν. Επί 40 λεπτά το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Αθήνα και προσπαθούσε να κάνει προσγείωση.

Στην πτήση ήταν τρία μικρά παιδιά ασυνόδευτα και τρία – τέσσερα βρέφη αλλά και άνθρωποι που είχαν προβλήματα υγείας. Τα παιδάκια έκλαιγαν, ήταν σε πανικό, είχαν χάσει το χρώμα τους.

Εγώ νόμιζα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου. Πέρα από την ανακοίνωση που μας πανικόβαλε, υπήρχαν αναταράξεις φοβερές», τόνισε αρχικά ένας εκ των επιβατών και πρόσθεσε στη συνέχεια για την αντιμετώπιση των ιθυνόντων προς όλους τους επιβάτες:

«Μετά από 40 λεπτά πτήσης, που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στην Κεφαλονιά γιατί τόσο διαρκεί η πτήση, κάνει ο πιλότος την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης.

Εκεί ήταν που πραγματικά, επειδή εγώ καθόμουν και στο παράθυρο, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Το αεροπλάνο ενώ είχε μπει στον άξονα του διαδρόμου για να προσγειωθεί, ήταν με τις «πάντες» και τότε αποφάσισε ο πιλότος να το σηκώσει. Και αυτό νομίζω ήταν που μας έσωσε.

Ήταν και η αντιμετώπιση στο έδαφος αλαζονική. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν μας απάντησαν σε τίποτα. Δεν μας έλεγαν τίποτα. Ούτε τα ονόματά τους δεν μας είπαν δυο κυρίες που δήλωναν άσχετες! Δεν μας εξήγησε κανείς τι συνέβη».

Η απάντηση της εταιρίας

Η εταιρία απαντώντας στις κατηγορίες τόνισε:

«Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας.

Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο.

Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».

https://youtu.be/Xo5YwFd48DQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This