Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ σπείρα αλλοδαπών με πάνω από 100 δικογραφίες για κλοπές και ληστείες

Must Read

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία αλλοδαπών οι οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούσε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους. Σε βάρος των περισσότερων, όπως έγινε γνωστό, έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν πάνω από 100 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Τα μέλη της σπείρας, όπως προέκυψε από την έρευνα, δραστηριοποιούνταν με κλοπές και ληστείες εδώ και περίπου έναν χρόνο (από τον περασμένο Φεβρουάριο) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές Ομόνοιας, Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Κυψέλης. Παράλληλα, η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Άγιο Δημήτριο.

«Καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, τρεις κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και δυο ληστείες σε πεζούς.

Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Δείτε επίσης: Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Αργυρούπολη και άρπαξαν τις κασετίνες

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί περισσότερες από 100 δικογραφίες, έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας στερούμενοι παντελώς των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποιητικών εγγράφων για την εδώ παραμονή τους, έδιναν διαφορετικά στοιχεία και διευθύνσεις κάθε φορά που συλλαμβάνονταν και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν.

Οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Αλγερίας, Μαρόκου, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ, Συρίας και κάποιοι Παλαιστίνιοι. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περίπου ενός κιλού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This