Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Νέα ένταση στη Μυτιλήνη! Ξανά στους δρόμους οι μετανάστες – Η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση (video)

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν τα επεισόδια στη Μυτιλήνη, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική! Στο λιμάνι της πόλης, στην πλατεία και μπροστά στο δημοτικό θέατρο της πόλης διαδήλωναν περίπου 300 Αφγανοί με πανό.

Στις 12.30 το μεσημέρι τη συγκέντρωση διέλυσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και το λιμενικό, αφού οδήγησαν τη διαδήλωση από το παρτέρι του Δημοτικού Θεάτρου, σε κλοιό στον δρόμο, πιέζοντας και σπρώχνοντας από όλες τις κατευθύνσεις.

Μυτιλήνη δεύτερη μέρα

Ορισμένοι αιτούντες άσυλο τράπηκαν σε φυγή μέσα σε σοκάκια, προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσαγωγές μέσα στα σοκάκια.

Αίτημα των περίπου 2.000 χθεσινών διαδηλωτών είναι η εξέταση των αιτήσεων περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο, εκ των οποίων το 70% είναι αφγανικής καταγωγής, που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και οι οποίοι ήρθαν στο νησί πριν την Πρωτοχρονιά.

Η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει με το νέο νόμο περί ασύλου όσους ήρθαν μετά την Πρωτοχρονιά, προκειμένου εφόσον το δικαιούνται να φύγουν στην Αθήνα ή να επιστραφούν στην Τουρκία όσοι δεν δικαιούνται, όπως υποστηρίζουν. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να μην εξετάζονται αιτήματα όλων όσοι έχουν συγκεντρωθεί και διαμένουν στο νησί επί πολλούς μήνες.

Παράλληλα, κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γενική γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής.

Μυτιλήνη

Δείτε επίσης: Μετανάστες άδειασαν το νοσοκομείο της Λέρου – Πλιάτσικο σε αμαξίδια μέχρι και… πιεσόμετρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ