Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τέλος στη χαρτούρα! Στα σκαριά ηλεκτρονική βάση με στοιχεία επικοινωνίας πολιτών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μία κεντρική βάση δεδομένων με τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των πολιτών αναμένεται να δημιουργήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο επιθυμεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που υποχρεούνται συνεχώς με την προσκόμιση εγγράφων σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Γι’ αυτό και όπως διεμήνυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες και θα λειτουργεί σαν τράπεζα πληροφοριών, απ’ όπου οι υπηρεσίες θα αντλούν στοιχεία όσων πολιτών δώσουν την συναίνεσή τους.

«Ουσιαστικά απλουστεύουμε τη διαδικασία επαλήθευσης-πιστοποίησης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων, δίνοντας τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον φυσικά υπάρχει η εξουσιοδότηση από τον πολίτη, να αντλούν σημαντικά στοιχεία, όπως διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και e-mail αυτόματα, μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, εξοικονομούμε πόρους, καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια».

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, υφυπουργός αρμόδιος για την ψηφιακή στρατηγική και την προσέλκυση επενδύσεων, υποστήριξε πως «πρόκειται για μία καινοτομία που βάζει επιτέλους μία τάξη, μειώνει την γραφειοκρατία και διευκολύνει τους πολίτες. Από εκεί που δηλώναμε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, του τηλεφώνου ή του e-mail μας, πλέον θα το κάνουμε μόνο στο Μητρώο Επικοινωνίας και όλοι οι δημόσιοι φορείς θα αντλούν από αυτό όποια πληροφορία χρειάζονται, όποτε είναι απαραίτητο».

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται στην πλατφόρμα θα είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), η ταχυδρομική διεύθυνση και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Ακόμα, από αυτή τη βάση θα ενημερώνονται τα αντίστοιχα δεδομένα των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων ενώ η καταχώρηση και ενημέρωση των ανωτέρω δεδομένων στην κεντρική βάση πραγματοποιείται μέσω πιστοποιημένης πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή με κωδικούς μοναδικής ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

Δείτε επίσης: Δυο νέα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στο Θριάσιο

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ