Τέλος στη χαρτούρα! Στα σκαριά ηλεκτρονική βάση με στοιχεία επικοινωνίας πολιτών

Must Read

Μία κεντρική βάση δεδομένων με τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των πολιτών αναμένεται να δημιουργήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο επιθυμεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που υποχρεούνται συνεχώς με την προσκόμιση εγγράφων σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Γι’ αυτό και όπως διεμήνυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες και θα λειτουργεί σαν τράπεζα πληροφοριών, απ’ όπου οι υπηρεσίες θα αντλούν στοιχεία όσων πολιτών δώσουν την συναίνεσή τους.

«Ουσιαστικά απλουστεύουμε τη διαδικασία επαλήθευσης-πιστοποίησης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων, δίνοντας τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον φυσικά υπάρχει η εξουσιοδότηση από τον πολίτη, να αντλούν σημαντικά στοιχεία, όπως διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και e-mail αυτόματα, μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, εξοικονομούμε πόρους, καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια».

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, υφυπουργός αρμόδιος για την ψηφιακή στρατηγική και την προσέλκυση επενδύσεων, υποστήριξε πως «πρόκειται για μία καινοτομία που βάζει επιτέλους μία τάξη, μειώνει την γραφειοκρατία και διευκολύνει τους πολίτες. Από εκεί που δηλώναμε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, του τηλεφώνου ή του e-mail μας, πλέον θα το κάνουμε μόνο στο Μητρώο Επικοινωνίας και όλοι οι δημόσιοι φορείς θα αντλούν από αυτό όποια πληροφορία χρειάζονται, όποτε είναι απαραίτητο».

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται στην πλατφόρμα θα είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), η ταχυδρομική διεύθυνση και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Ακόμα, από αυτή τη βάση θα ενημερώνονται τα αντίστοιχα δεδομένα των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων ενώ η καταχώρηση και ενημέρωση των ανωτέρω δεδομένων στην κεντρική βάση πραγματοποιείται μέσω πιστοποιημένης πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή με κωδικούς μοναδικής ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

Δείτε επίσης: Δυο νέα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στο Θριάσιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This