ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠαύλος και Νικόλαος πήραν την ελληνική ιθαγένεια - «Είμαστε συγκινημένοι»

Παύλος και Νικόλαος πήραν την ελληνική ιθαγένεια – «Είμαστε συγκινημένοι»

Η ανακοίνωση της τέως βασιλικής οικογένειας για την απόκτηση της ιθαγένειας

Συγκινημένοι δηλώνουν οι Παύλος και Νικόλαος μετά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, 30 χρόνια μετά το νόμο του 1994, με τον οποίο τους είχε αφαιρεθεί από το ελληνικό κράτος.

Οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έλαβαν το επίθετο «Ντε Γκρες», εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Είμαστε συγκινημένοι που μετά από τριάντα χρόνια έχουμε και πάλι την ελληνική ιθαγένεια. Η στέρηση της ιθαγένειάς μας, με τον νόμο του 1994, μας κατέστησε ανιθαγενείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ατομικών δικαιωμάτων αλλά και συναισθηματικής δοκιμασίας.

Ο πατέρας μας και η οικογένειά μας σεβαστήκαμε απόλυτα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1974. Η πρόβλεψη όμως του νόμου του 1994 για το θέμα της ιθαγένειας, προϊόν της τότε πολιτικής συγκυρίας, δεν άρμοζε προς έναν τέως αρχηγό του ελληνικού κράτους και ένα θεσμό που υπηρέτησε πιστά τη χώρα. Ο θάνατος του πατέρα μας έκλεισε έναν κύκλο.

Προϋπόθεση για την επιστροφή της ιθαγένειάς μας, ήταν να δηλώσουμε επώνυμο και επιλέξαμε αυτό που είχε επιλέξει και ο αποθανών θείος μας, Μιχαήλ Ντε Γκρες και είναι ό,τι πιο οικείο σε εμάς, αφού ουδέποτε η οικογένειά μας είχε επώνυμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χρόνια που στερηθήκαμε την ιθαγένεια μας, ζήσαμε με το καθήκον και την τιμή να υπηρετούμε την πατρίδα μας με πίστη και αφοσίωση απ’ όπου και αν βρισκόμασταν, με όλες μας τις δυνάμεις. Οι ίδιες αρχές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την πορεία της οικογένειάς μας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης