Παρασκευή 18/6/2021

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης – Χάνεται η ψυχραιμία

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα παξιμάδια!

«Από τις 13:00 η κίνηση του καταστήματος είναι αυξημένη κατά 150% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής ημέρας» δήλωσε στο thestival, διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Υπάρχουν αποθέματα όμως αν συνεχιστεί αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, τότε σύντομα όλα τα ράφια θα είναι άδεια» πρόσθεσε ο διευθυντής.

«Προμηθεύτηκα μεγάλη ποσότητα κατεψυγμένων προϊόντων για μα μην ξεμείνω. Έχω καταψύκτη μεγάλο και θα τον γεμίσω. Τι θα κάνω αν αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ. Φροντίζω για να έχω» δήλωσε 65χρονη συνταξιούχος που γέμισε μέχρι πάνω με φαγώσιμα το καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Το thestival επικοινώνησε με τις κεντρικές διευθύνσεις δυο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτό που τόνισαν τα στελέχη των δυο ομίλων είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσο πρόβλημα επάρκειας και κατά συνέπεια δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. «Αυτό που θα γίνει τις επόμενες ημέρες είναι να στέλνουμε αυξημένες παραγγελίες στα καταστήματά μας. Μόλις αδειάζουν τα ράφια οι υπάλληλοι μας θα τα ξαναγεμίζουν» σημείωσε ο γενικός διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης.

Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων στην υγεία

Πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξέδωσε απόφαση, μέσω της οποίας αναστέλλονται και ανακαλούνται, μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας.

Κατ’ οίκον περιορισμός στα μέτρα

Νωρίτερα, δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όσον αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού στα οποία προβλέπεται έως και κατ’ οίκον περιορισμός.

Δείτε επίσης: Πιθανό δεύτερο κρούσμα! Ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού μεταβαίνει για εξέταση στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ