Άδειασαν εντελώς Μετρό, λεωφορεία και ταξί λόγω κορωνοϊού

Must Read

Υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού , οι πολίτες φαίνεται αρχίζουν να παίρνουν τα μέτρα τους και να αποφεύγουν μέρη και σημεία με πολύ κόσμο. Μετά το κλείσιμο των σχολείων,  τα θέατρα που ακυρώνουν παραστάσεις και τους χώρους περιποίησης, σειρά έχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από σήμερα ήδη, την πρώτη ημέρα μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των μετακινήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έρημες ήταν οι πλατφόρμες του μετρό και του ηλεκτρικού σήμερα ενώ μειωμένη ήταν η κίνηση και με τα λεωφορεία.  Όπως φαίνεται φυσιολογική είναι η κίνηση μόνο τις πρωινές ώρες όπου οι άνθρωποι κατευθύνονται προς την δουλειά τους αλλά και το απόγευμα που επιστρέφουν.

«Παγωμένο» και το ταξίμετρο των ταξί αφού οι πολίτες φοβούνται να μετακινηθούν σε μέσα που δεν γνωρίζουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. 

Η κίνηση των ηλικιωμένων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ ενώ έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε τοπικές πλατείες κοντά στα σπίτια τους για να «ξεσκάσουν» και να κάνουν μια βόλτα. 

Εικόνα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Απολυμάνσεις στα οχήματα και τους συρμούς

Ο  Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνει ότι, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ..

«Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος.

Δείτε επίσης: Τρόμος για ντόμινο κορωνοϊού στα hot spot! Ποιο είναι το επιθετικό σχέδιο της κυβέρνησης (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This