Πέμπτη 17/6/2021

Άδειασαν εντελώς Μετρό, λεωφορεία και ταξί λόγω κορωνοϊού

Υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού , οι πολίτες φαίνεται αρχίζουν να παίρνουν τα μέτρα τους και να αποφεύγουν μέρη και σημεία με πολύ κόσμο. Μετά το κλείσιμο των σχολείων,  τα θέατρα που ακυρώνουν παραστάσεις και τους χώρους περιποίησης, σειρά έχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από σήμερα ήδη, την πρώτη ημέρα μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των μετακινήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έρημες ήταν οι πλατφόρμες του μετρό και του ηλεκτρικού σήμερα ενώ μειωμένη ήταν η κίνηση και με τα λεωφορεία.  Όπως φαίνεται φυσιολογική είναι η κίνηση μόνο τις πρωινές ώρες όπου οι άνθρωποι κατευθύνονται προς την δουλειά τους αλλά και το απόγευμα που επιστρέφουν.

«Παγωμένο» και το ταξίμετρο των ταξί αφού οι πολίτες φοβούνται να μετακινηθούν σε μέσα που δεν γνωρίζουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. 

Η κίνηση των ηλικιωμένων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ ενώ έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε τοπικές πλατείες κοντά στα σπίτια τους για να «ξεσκάσουν» και να κάνουν μια βόλτα. 

Εικόνα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Απολυμάνσεις στα οχήματα και τους συρμούς

Ο  Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνει ότι, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ..

«Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος.

Δείτε επίσης: Τρόμος για ντόμινο κορωνοϊού στα hot spot! Ποιο είναι το επιθετικό σχέδιο της κυβέρνησης (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ