Δευτέρα 14/6/2021

Κάλεσμα πολέμου Ιρανού στον Έβρο: «Οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα»

Προκλητικό πολεμικό «σάλπισμα» στις αναρχικές συλλογικότητες απευθύνει ένας Ιρανός που αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας», καλώντας τους μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο να πάρουν τα όπλα, γιατί «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες»!

  • Της Νάντιας Αλεξίου

Στο μακροσκελές κείμενό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και την διάλεκτο φαρσί και αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Abtin Parsa περιγράφει τη διαδρομή του από το Ιράν ενώ δηλώνει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και καλεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με τις Ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο.

Δείτε επίσης: Ο ΥΠΕΘΑ προσλαμβάνει 1.200 οπλίτες για την «μάχη του Έβρου»

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου. (…) Μετά από μήνες υπό καθεστώς παρακολούθησης και παρενόχλησης από την Αντιτρομοκρατική, στις 13 Φεβρουαρίου (…) πήρα την πολιτική απόφαση να κρυφτώ… Αυτή την χρονική στιγμή, υπάρχει μια ιστορική και πολιτική ευθύνη για το κίνημα να υπερασπιστεί την ένοπλη αντίσταση», υπογράφει ο ίδιος στη δημόσια δήλωσή του, η οποία αναπαράγεται και από ιστοσελίδες του διεθνούς αναρχικού δικτύου.

Μάλιστα, ο Ιρανός αυτοαποκαλούμενος «πρόσφυγας» επισυνάπτει στο κείμενο υλικό με φωτογραφίες πολεμικών όπλων και συμπληρώνει:
«Εμείς σαν μετανάστες θα πρέπει να παλέψουμε για τις ανάγκες μας και αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη ανάγκη μας είναι η επιβίωση, γι’ αυτό και πρέπει να καταστρέψουμε αυτούς που μας σκοτώνουν δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο τους φόβους μας. Εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ε.Ε., δεν θα πρέπει να ήμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ότι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας/Ελλάδας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ