Η… έγκυρη «New York Times» ομολόγησε ότι έπεσε θύμα των fake news: Ο δήθεν “πρόσφυγας” ήταν Τούρκος πολίτης!

Must Read

Άργησαν, αλλά, τελικά, το παραδέχτηκαν, τελικά, οι «New York Times» πως απέκρυψαν μία πολύ σημαντική πληροφορία στο δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα, για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

Ο Patrick Kingsley, ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο, σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου τον οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης!

Ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε αποκρύψει πως ο Σομάρ Ελχουσεγίν (ο εν λόγω «πρόσφυγας») έχει τουρκικό διαβατήριο, κάτι που παραδέχεται, πλέον στην ανάρτησή του, λέγοντας: «Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα».

fake news new york times

Το συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο, υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, και, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Διαβάστε επίσης: «Σας θέλω νεκρούς» – Μετανάστης μας απειλεί με αποκεφαλισμούς και δολοφονίες (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This