Κυριακή 20/6/2021

Η… έγκυρη «New York Times» ομολόγησε ότι έπεσε θύμα των fake news: Ο δήθεν “πρόσφυγας” ήταν Τούρκος πολίτης!

Άργησαν, αλλά, τελικά, το παραδέχτηκαν, τελικά, οι «New York Times» πως απέκρυψαν μία πολύ σημαντική πληροφορία στο δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα, για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

Ο Patrick Kingsley, ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο, σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου τον οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης!

Ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε αποκρύψει πως ο Σομάρ Ελχουσεγίν (ο εν λόγω «πρόσφυγας») έχει τουρκικό διαβατήριο, κάτι που παραδέχεται, πλέον στην ανάρτησή του, λέγοντας: «Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα».

fake news new york times

Το συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο, υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, και, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Διαβάστε επίσης: «Σας θέλω νεκρούς» – Μετανάστης μας απειλεί με αποκεφαλισμούς και δολοφονίες (video)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ