Τετάρτη 23/6/2021

Έρευνα: Σε πανικό οι Έλληνες για τις οικονομικές επιπτώσεις λόγω κορωνοϊού

Ιδιαίτερα ανήσυχοι έως πανικοβλημένοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ, το 83% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι (94%) εκτιμούν ότι η πανδημία και οι συνέπειες θα επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Μάλιστα, μαζί με τα ελληνοτουρκικά θα επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αρνητικά, πιστεύει το 86%.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων δηλώνουν σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 54% δηλώνουν σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξοι.
Αντίστοιχα, για την πορεία της προσωπικής οικονομικής κατάστασης, αισιόδοξοι δηλώνουν το 48% και απαισιόδοξοι το 51%.

Θετική η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Παρόλα αυτά, το 53% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και το 43% αρνητικά, ενώ για την κοινωνική πολιτική, το 52% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και το 44% αρνητικά.

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (μέχρι τις 17 Μαρτίου που τελείωσε η έρευνα) η πλειοψηφία (73%) εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, με τους περισσότερους, όμως, (55% έναντι 41%) να εκτιμούν ότι αυτά δεν είναι αρκετά, εκφράζοντας την άμεση ανάγκη για επιπλέον στήριξη και επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή επίδραση των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: Επιστολή ευρωβουλευτών: «Αδειάστε τις δομές της Λέσβου γιατί θα πεθάνει πολύς κόσμος»! Τι κάνει η Ελλάδα;

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στον Έβρο και εν γένει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, το 52% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι έχουν επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ το 41% απαντά ότι δεν την έχουν επηρεάσει.

Συνολικά, η πανδημία του κορωνοϊού και η τουρκική επιθετικότητα, θα επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για το 86% των ερωτηθέντων, με μόλις 9% να εκτιμά ότι δε θα συμβεί αυτό.

Τέλος, στην ερώτηση εάν οι αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό με το νέο νόμο Βρούτση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 39% απαντά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 40% απαντά ότι δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ