Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Κραυγή απελπισίας από εργαζόμενους στο «Σωτηρία»: Παρά τις διαβεβαιώσεις είμαστε στο έλεος του Θεού!

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που καταγγέλλουν ότι είναι «άοπλοι» στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, αφού, εκτός από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν έχουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προστατέψουν την υγεία τους από τη λαίλαπα του COVID-19, όπως μάσκες, φόρμες και καλύπτρες για τα μάτια. Τα μοναδικά «όπλα» του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι η δύναμη της ψυχής τους και το φιλότιμό τους.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και της διοίκησης ότι το νοσοκομείο μας θα στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και θα έχει επάρκεια σε υλικά (μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές, καλύπτρα ματιών κ.λπ.), δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού, δυσκολευόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο να ανταποκριθούμε στο έργο μας» καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του «Σωτηρία», που είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού.

Επίσης, τονίζουν ότι, εκτός από τους υγειονομικούς, υπάρχει και το υπόλοιπο προσωπικό που χρειάζεται μάσκες και αναλώσιμα υλικά για την προστασία του, όπως συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, τραπεζοκόμες, καθαρίστριες και τεχνικοί. Το σωματείο ζητά ένταξη των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση του νοσοκομείου με όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό.

Δείτε επίσης: Προβληματίζει ο θάνατος της 41χρονης από κορωνοϊό! Ερευνάται ο ΕΟΔΥ – Είχε χρόνιο πρόβλημα και γιατί δεν νοσηλεύτηκε;

«Οι εργαζόμενοι απαιτούμε να δώσουμε τη μάχη αντιμετώπισης της ενδεχόμενης επιδημίας με ασφάλεια για τους ασθενείς μας, αλλά και με ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκονται σε απόγνωση. «Καλούνται ως νοσοκομείο αναφοράς να αντιμετωπίσουν καθημερινά ύποπτα κρούσματα και ασθενείς με κορωνοϊό, με ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού. Τίθεται καθημερινά η ζωή τους σε κίνδυνο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ