«Φρένο» για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού οι… εξωσυζυγικές σχέσεις

Must Read

Η ιχνηλάτηση των «ορφανών» κρουσμάτων του κορωνοϊού από το ειδικό κέντρο της ΓΑΔΑ «σκοντάφτει» στις… εξωσυζυγικές σχέσεις που κρατούν κλειστά τα στόματα! Παρά τους κινδύνους που επισύρει η σιωπή τους, κάποιοι που βρέθηκαν θετικοί στο φονικό ιό τηρούν μια αδιανόητη «Ομερτά» και αρνούνται να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς τα στοιχεία των παράνομων εραστών ή των ερωμένων τους, για να αποφύγουν το σκάνδαλο και να μην κλείσουν τα σπίτια τους!

Την ώρα που ο πλανήτης συγκλονίζεται από τη φονική πανδημία και η πλειονότητα των πολιτών δίνει μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων τηρώντας τις οδηγίες των αρχών και μένοντας σπίτι, οι ασυγκράτητοι εραστές εξελίσσονται σε τροχοπέδη της προσπάθειας για την ανίχνευση και των εντοπισμό των φορέων του ιού.

Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ριχτεί στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, ορισμένοι φορείς ή νοσούντες λένε ψέματα για τις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα και αρνούνται να αποκαλύψουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή!

Συγκεκριμένα, οι περίπου 100 αστυνομικοί που στελεχώνουν το ειδικό Κέντρο Ιχνηλάτησης της ΓΑΔΑ, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, έχουν ασχοληθεί ως τώρα με το «ξεψάχνισμα» 120 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μέσα από τη διαρκή συνεργασία τους με υπευθύνους στον ΕΟΔΥ, έρχονται σε επαφή με τους φορείς του ιού προκειμένου να χαρτογραφήσουν τον κύκλο συναντήσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί πώς νόσησαν, αλλά και σε ποιους μπορεί να μετέδωσαν τον ιό. Μόνο που, όπως διαπιστώνουν, δεν λένε όλοι την… αλήθεια!

Τέσσερις στους πέντε αρνήθηκαν

Παρά το γεγονός πως οι αστυνομικοί τους διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρχει πλήρης τήρηση του απορρήτου των στοιχείων τους και μάλιστα έχουν δώσει και σχετικό όρκο, κάποιοι δεν φαίνονται να πείθονται και αρνούνται πεισματικά να «προδώσουν» τους παράνομους εραστές τους ή ενδεχομένως άλλες ύποπτες επαφές τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη δημόσια υγεία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε περιπτώσεις οι αστυνομικοί εισέπραξαν το «όχι» των φορέων του κορωνοϊού να τους δώσουν στοιχεία για τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκαν.

Μάλιστα, για να οχυρωθούν έναντι των αρχών, φέρονται να επικαλέστηκαν πως τα στοιχεία που τους ζητούνται αφορούν προσωπικά δεδομένα! Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών αποκάλυψε στη συνέχεια πως η άρνηση να δώσουν στοιχεία δεν ήταν παρά η προσπάθεια να καλύψουν κάποιον παράνομο δεσμό τους!

Δείτε επίσης: Καθηγητής Νίκος Σύψας: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και το μόνο μας όπλο είναι η καραντίνα»

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, φορείς του ιού υπέκυψαν εν τέλει στις πιέσεις των αστυνομικών και παραδέχτηκαν πως διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό, με εραστές ή ερωμένες που τους μετέδωσαν την νόσο! Μάλιστα, στη μία εξ αυτών η «πέτρα του σκανδάλου» ανήκε στους αρχικούς φορείς του ιού.

Όμως, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ορισμένοι από τους φορείς που δίνουν ασαφείς απαντήσεις ή πέφτουν σε αντιφάσεις ενδέχεται να εμπλέκονται και σε εγκληματικές δραστηριότητες και προσπαθούν να αποφύγουν να «δώσουν» τους συνεργούς τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This