31-5-2020

Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρά την πανδημία

Αισιόδοξοι ότι, παρά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει διεθνώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική απέναντι στους ξένους επενδυτές, παρουσιάζονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Και τρεις επενδύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, επιβεβαιώνουν, αν μη τι άλλο, τα λεγόμενά τους. Πιο συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 19/05 ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά από τη Microsoft της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Softomotive, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA), ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και έκτοτε γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη.

Σήμερα, η Softomotive διαθέτει, μεταξύ άλλων, γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, και τη Σεούλ, απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους (εξ αυτών πάνω περίπου 80 στην Αθήνα) και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 8000 εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ελληνικής εταιρείας από τη Microsoft, η οποία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Ελλάδα, εμπιστευόμενη μία ελληνική εταιρεία που έγινε ανταγωνιστική παγκοσμίως δίνοντας έμφαση στην καινοτομία.

Η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της επενδυτικής εταιρείας CVC (η οποία διαχειρίζεται στοιχεία άνω των 82 δισ.) να εισέλθει ως μέτοχος στην skroutz.gr, αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του διαδικτυακού εμπορίου στην Ελλάδα.

Τέλος, η εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας Think Silicon με έδρα την Πάτρα από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, Applied Materials. Η Think Silicon αποδεικνύει πως μία ελληνική νεοφυής εταιρεία μπορεί να αναπτυχθεί καινοτομώντας και παράγοντας τεχνολογία αιχμής στον τομέα των ημιαγωγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ