16-7-2020

«Κραυγή» αγωνίας από καταστηματάρχες με μείωση τζίρου 90% στην εστίαση και 50% στα καφέ

Η εστίαση «μαστιγώνεται» παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων και όπως φαίνεται ο «πυρετός» του κορωνοϊού συνεχίζει να «τσουρουφλίζει» τους καταστηματάρχες.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 μετέφερε την πρώτη εικόνα από την κίνηση των εστιατορίων και των καφέ στη χώρα.

Ο κ. Κουράσης,  τόνισε ότι κυριαρχεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους καταναλωτές καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε οικονομική κατάρρευση τους τελευταίους μήνες, ενώ ο κακός καιρός των ημερών, έρχεται να προστεθεί στο «μουδιασμένο» άνοιγμα της εστίασης. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουράση παρόλο που η εστίαση φρόντισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τους πελάτες της, οι ίδιοι εξακολουθούν να είναι φοβισμένοι, με τον κλάδο να φαίνεται ότι θα αργήσει να ορθοποδήσει.

Αναλυτικά, ο κ. Κουράσης ανέφερε ότι α καφέ έχουν μία μείωση πάνω από 50% και σε ότι αφορά στην εστίαση, η μείωση ξεπερνάει το 90% κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό, καθώς στις τουριστικές περιοχές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ανοίγουν και κλείνουν ίσα – ίσα για να καίνε τα φώτα τους», διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για τζίρους κι όχι για επισκεψιμότητα, αφού και η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει πέσει, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ