Κυριακή 13/6/2021

Ανοίγει δρόμος για νέα εποχή στην αλλαντοβιομηχανία Creta Farms

Ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή σελίδας βρίσκεται η Creta Farms, καθώς πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η συζήτηση αναφορικά με το επιχειρηματικό σχέδιο για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Το Πρωτοδικείο εκδίκασε την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα κι η απόφαση αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου. Παράλληλα, η Creta Farms επιχειρεί να επανεκκινήσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά τις αναταράξεις από την πολύμηνη σκληρή αντιπαράθεση των παλαιών μετόχων, που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής.

Παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν στο δικαστήριο ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως και πολλοί ιδιώτες πιστωτές, μικροί και μεγάλοι. Θετικά τοποθετήθηκαν επίσης οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

H συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4.000.000 ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2.000.000 ευρώ εκταμίευσε ο στρατηγικός επενδυτής Impala Hellas και άλλα 2.000.000 ευρώ εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες. «Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σημειώνει πως η Creta Farms εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, με την ενδιάμεση Διοικητική Ομάδα να έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού και τα προϊόντα της αλλαντοβιομηχανίας να επανέρχονται δυναμικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Β. Παπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ