Σάββατο 8/5/2021

Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού «δείχνουν τα δόντια τους» στον Θεοχάρη: Τα ξενοδοχεία μας δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία

Να καταρτιστεί λίστα γιατρών που θα συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία και να πληρωθεί το κόστος από το υπουργείο Τουρισμού ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ξενοδοχεία δεν είναι ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία.

Η ΠΟΞ διαπιστώνει προβλήματα με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξηγώντας ότι πολλοί ξενοδόχοι είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο γιατρό είτε η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος.

«Δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι, για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από Covid-19. Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που κρίνετε πως απαιτείται, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων ορισμένης δυναμικότητας και άνω, συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, η επιλογή θα πρέπει να γίνεται από σχετική λίστα που θα έχετε καταρτίσει και η σχετική δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού και όχι το ξενοδοχείο» σημειώνει η ΠΟΞ.

Ζητεί επίσης να διευκρινιστεί ρητά ότι επιτρέπεται κανονικά η οργάνωση συνεδριακών εκδηλώσεων εντός αιθουσών ξενοδοχείων, καθώς δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η τέλεση γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και να μην ορίζεται ρητά πως επιτρέπονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, που λόγω αντικειμένου, μορφής και πελατών είναι σαφώς πιο «ελεγχόμενες».

Ζήτημα έχει δημιουργηθεί και με τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, καθώς η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά λογική η απαγόρευση της λειτουργίας τους, όταν οι αντίστοιχες εσωτερικές πισίνες άλλων επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργούν κανονικά και οι επιχειρήσεις ιαματικών λουτρών ξεκινούν και αυτές τη λειτουργία τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ