15-8-2020

«Γονάτισε» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ο κορωνοϊός… Απώλειες 50.000.000€ με μοιραίο δίμηνο τον Απρίλιο και Μάιο

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» για τα καλά τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αφού η απώλεια των εσόδων τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται στα 50.000.000 ευρώ!

Παρότι οι ξενοδόχοι της πόλης είχαν μια αισιόδοξη αρχή το 2020, φαίνεται ότι η πανδημία κατάφερε να εξαφανίσει τα κέρδη κυρίως το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της GBR Consulting, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Λόγω της καραντίνας τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη λειτούργησε το 71% των διαθέσιμων δωματίων, ενώ η κατηφόρα ήρθε το «πονεμένο» δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, όταν και λειτούργησε μόλις το 4% αυτών!

Τον Ιούνιο επανήλθε σε λειτουργία το 42% των διαθέσιμων δωματίων, ποσοστό που είναι διπλάσιο από αυτά που λειτούργησαν τον ίδιο μήνα στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας επιτράπηκε από την 1η Ιουνίου, αλλά λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων τελικά άνοιξαν λίγες μονάδες…

Πάντως, τα ξενοδοχεία που λειτούργησαν τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη σημείωσαν πληρότητα της τάξης του 35%, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα η πληρότητα έφτασε στο 79%!

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ