Τρίτη 11/5/2021

Πραγματικότητα τα ελληνικά drones χάρη στη σύμπραξη EFA GROUP – UCANDRONE PC

Ενισχύεται η παραγωγή ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένων συστημάτων, ή αλλιώς drones, καθώς ανακοινώθηκε η συνεργασία του ομίλου EFA GROUP με την ελληνική εταιρία UCANDRONE PC και σε αυτόν τον κρίσιμο και πολλά υποσχόμενο τομέα.

Η UCANDRONE PC, με έδρα τη Γλυφάδα, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων «έξυπνων» ιπτάμενων συστημάτων. Σκοπός της εταιρίας είναι να παρέχει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ενώ επενδύει και στη χρήση των drones για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, παρέχοντας εφαρμογές από αέρος επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης ειδικών δεδομένων.

Όσο για τον όμιλο EFA GROUP, δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και των βιομηχανικών συνεργασιών. Ο πρόεδρος του ομίλου Κρίστιαν Χατζημηνάς δήλωσε πως η Ελλάδα έχει «πλούσιο engineering», το οποίο μπορεί να αναδειχθεί μόνο αν συνδυαστεί με «επιθετική εξωστρέφεια», θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός «ελληνικού hub οικοσυστήματος» στον χώρο της άμυνας και της αεροδιαστημικής.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Στεφανάκης, διευθύνων σύμβουλος της UCANDRONE: «Η συνεργασία μας δίνει νέα δυναμική στη στρατηγική και στις δυνατότητες της εταιρίας μας, καθώς συμβαδίζει, αξιοποιεί και ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ