Ξεχειλίζει η οργή κατά Άδωνι: Κυνικός τρόπος εξόντωσης του λιανεμπορίου!

«Ολική καταστροφή και ανεπανόρθωτες ζημιές»

Must Read

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξαπολύει μύδρους για το click away:

Την οργισμένη αντίδραση των Πειραιωτών εμπόρων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του click away, επισημαίνοντας πως αυτό θα οδηγήσει στον οικονομικό θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά επισημαίνει πως τα περισσότερα μικρά καταστήματα δεν έχουν eshop για να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της μεθόδου λειτουργίας του εμπορίου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα επικαλούνται τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε δηλώσει πως ο ιός δεν μεταδίδεται στα μικρά μαγαζιά.

Καταγγέλλουν πως η απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο click away θα οδηγήσει «σε μια ολική καταστροφή και ανεπανόρθωτες ζημιές, που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και με κυνικό τρόπο στον οικονομικό θάνατο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του ΕΣΠ μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη:

«Με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο για παράταση κλειστών καταστημάτων και τη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο «click away», δηλώνουμε τα εξής:

Θεωρούμε εμπαιγμό από πλευράς Κυβέρνησης το άνοιγμα μικρών καταστημάτων με την εντελώς ανεδαφική και ανεφάρμοστη λύση του «click away», αφού τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουμε τις προϋποθέσεις ή την ηλεκτρονική παρουσία για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μέθοδο που μας επιβάλλεται. Οι ανακοινώσεις για εμάς, μεταφράζονται ουσιαστικά σε μια ολική καταστροφή και ανεπανόρθωτες ζημιές, που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και με κυνικό τρόπο στον οικονομικό θάνατο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε καμία περίπτωση τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να δώσουν την παραμικρή ανάσα στην αγορά με το συντριπτικό χτύπημα που δέχεται. Βλέπουμε πλέον τα λουκέτα στον κλάδο μας να είναι η νέα πραγματικότητα, που θα επιταχυνθεί μετά από όλα αυτά και δυστυχώς κινούμαστε σε μία τέτοια καταστροφή που τελικά φαντάζει σαν ένα καλοστημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αγοράς υπέρ των ισχυρών.

Επικαλούμαστε τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο ιός δεν μεταδίδεται στα μικρά μαγαζιά και ήμασταν πραγματικά τέλεια προετοιμασμένοι τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας να αντιμετωπίσουμε τον διαφαινόμενο κίνδυνο και να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Δυστυχώς γελαστήκαμε, γιατί φαίνεται περίτρανα ότι αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και ο χρόνος μας δυστυχώς ολοένα και λιγοστεύει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This