Η Reggeborgh μεταβίβασε τις μετοχές της από τη ΓEΚ Τέρνα σε Λάτση – Περιστέρη

«Έπεσαν» οι υπογραφές

Must Read

To βράδυ της περασμένης Τετάρτης έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ολλανδική Reggeborgh στη ΓΕΚ Τέρνα σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία και βασικού μετόχου της ΓΕΚ Τέρνα Γεωργίου Περιστέρη και της οικογένειας Μαριάννας Λάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Περιστέρη θα ενισχύσει το ποσοστό της σε πάνω από 30%, χωρίς να υπερβεί το ποσοστό της καταστατικής πλειοψηφίας που είναι το 33%. Εταιρίες συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση αναμένεται να αποκτήσουν ποσοστό βασικού μετόχου, που είναι το 8%. Επισήμως δεν υπάρχει τρίτος ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Η επένδυση

Η ολλανδική Reggeborgh αποεπενδύει με αξιοσημείωτο κεφαλαιακό κέρδος, καθώς διπλασιάστηκε η αξία της επένδυσής της. Υπενθυμίζεται ότι είχε αγοράσει το μεγαλύτερο τμήμα του ποσοστού που κατείχε η York Capital με μέση τιμή περίπου στα 4,8 ευρώ ανά μετοχή και το ποσοστό της οικογένειας Καμπά στα 5,5 ευρώ ανά μετοχή. Εντός της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης πέρασε ένα πακέτο 3.200.000 μετοχών στην τιμή των 10 ευρώ (τρέχουσα 9,53 ευρώ), το οποίο δεν δείχνει να σχετίζεται με τη μεταβίβαση του 28%.

Η Reggeborgh Invest με χθεσινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο υπογραμμίζει τα εξής: «Μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρία. Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές λεπτομερείς ενημερώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%». Η Reggeborgh Invest καταλήγει στην ανακοίνωση ότι θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This