Πέμπτη 29/7/2021

Στον Άδωνι στρέφονται οι ελπίδες των εργαζόμενων στην Πίτσος για τη διάσωση 200 θέσεων εργασίας

Στόχος να πιεσθεί η ιδιοκτήτρια γερμανική πολυεθνική Bosch να έρθει σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, θα έχουν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Πίτσος (PITSOS), προκειμένου να πιεσθεί η ιδιοκτήτρια γερμανική πολυεθνική Bosch να έρθει σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο, για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Ρέντη.

Στόχος του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου, που είναι και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, να διασώσει τους 200 εργαζομένους του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρία στο τέλος του 2019 και 409 το 2018). Σημειώνεται ότι στις 31 Μαρτίου θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι εργαζόμενοι, λαμβάνοντας τις αποζημιώσεις τους από την BSH.

Η εταιρία είχε προβλέψει σχετικό κονδύλι της τάξης των 25.000.000 ευρώ από το 2017, όταν έκανε γνωστή την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αθήνα. Με βάση το business plan που έχει καταρτιστεί, περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ