Απολύσεις στη ΦΑΓΕ παρά τα θετικά αποτελέσματα

Μέσα σε μία 5ετία η εταιρία έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 22,3%

Must Read

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μάρμαρο των άστοχων επενδυτικών κινήσεων της ΦΑΓΕ, η οποία ήταν από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που εγκατέλειψαν τη χώρα το 2012 μεταφέροντας την έδρα της στο εξωτερικό.

Η διοίκηση προχώρησε σε πλήρη αναθεώρηση του επενδυτικού της σχεδιασμού μετά το αποτυχημένο εγχείρημα για κατασκευή εργοστασίου στο Λουξεμβούργο. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί σε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, ενώ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με προμηθευτές και κατασκευαστές. Από τις συγκεκριμένες συμφωνίες απορρέουν  υποχρεώσεις 27.100.000 ευρώ, οι οποίες καθίστανται πληρωτέες στα βάθος πενταετίας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της ΦΑΓΕ για το 1ο τρίμηνο του 2021, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων του ομίλου, που διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μειώθηκε κατά 43 εργαζομένους τους τρεις πρώτους μήνες του 2021 και διαμορφώθηκε στα 838 άτομα από 881 άτομα το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 1.079 που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016. Δηλαδή, μέσα σε μία πενταετία η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, που το 2012 μετέφερε την έδρα της στο Λουξεμβούργο, στο οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να φτιάξει παραγωγική μονάδα, έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 22,3%, τη στιγμή, μάλιστα, που οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αυξήθηκαν κατά 2.800.000 ή 2,1%, στα 134.400.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη επίδοση οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 5% και στη θετική επίδραση κατά 3,8% στις πωλήσεις που είχε η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων της ΦΑΓΕ στο πρώτο τρίμηνο του έτους αποδίδεται στην ανοδική πορεία που κατέγραψε στην Ελλάδα με +8,6% σε όγκο πωλήσεων, στην Ιταλία με +12,6% και στο Ηνωμένο Βασίλειο με +14,9%, αντισταθμίζοντας τις απώλειες κατά 0,9% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ταυτόχρονα η αύξηση πωλήσεων σε αξία στην Ελλάδα κινήθηκε στα επίπεδα του 9,5%, στην Ιταλία στο 21,4% και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 21%. Στον αντίποδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν πτώση πωλήσεων κατά 8,5%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This